Στο νερό τα σκάφη και όλα έτοιμα για τις πρώτες κούρσες του Πανευρωπαϊκού Ιστιοπλοΐας της Πάτρας

Δευτέρα, Μάιος 6, 2019 - 7:31πμ

Έφτασε η ώρα για το μεγάλο ραντεβού της Ιστιοπλοΐας στην Πάτρα. Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλάσης J/24 άνοιξε τα πανιά του από το Σάββατο 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 10 του ίδιου μήνα στα νερά του Πατραϊκού μπροστά από το Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Στο νερό έχουν πέσει τα πρώτα σκάφη, που ξεκίνησαν να ελλιμενίζονται στον Μόλο της Αγίου Νικολάου και ήδη έκαναν τις πρώτες προπονήσεις.

Το σκάφος της Ελληνικής Αστυνομίας και το σκάφος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων το οποίο θα τρέξουν αθλητές τους Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, μια προσπάθεια που υλοποιήθηκε με την αρωγή της εταιρίας PELCO A.E.

Κατέφθασαν την Κυριακή και τα τελευταία πληρώματα. Από τα πληρώματα που έρχονται ξεχωρίζουν ένα σκάφος της Marina Militare Italiana, σκάφος με ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, και 8 Γερμανικά νεανικά πληρώματα.

Τρία σκάφη μάλιστα ήρθαν οδικώς και έφτασαν τα 30 συνολικά στο μόλο της Αγίου Νικολάου, ενώ μέχρι την Τρίτη θα πέσουν στο νερό 36 πληρώματα!

Δύο σκάφη ήρθαν από την Αγγλία και ένα από την Ουγγαρία μέσω της Βαλακινικής οδού, από αυτά που ήρθαν οδικώς.

Το Σαββατοκύριακο ήταν οι δύο μέρες καταμετρήσεων, η οποίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τους Αγώνες, διότι η τεχνική επιτροπή πρέπει να εξασφαλίσει την ισοτιμία στην απόδοση των σκαφών από τεχνικής άποψης.

Την Κυριακή το βράδυ έγινε η λαμπρή τελετή έναρξης στο Δημοτικό Θέατρο, σήμερα Δευτέρα γίνεται ο δοκιμαστικός αγώνας (practice race) και την Τρίτη (7 Μαΐου) ξεκινάει η πρώτη ιστιοδρομία.

Υποστήριξη: SilkTech