Ο πατρινός ανεμοπτεριστής Δημήτρης Κωνσταντάρας, τρία χρόνια μετά το σοβαρό ατύχημα στον Ομπλό ετοιμάζεται να πετάξει ξανά

Κυριακή, Μάιος 5, 2019 - 7:51μμ

Έτοιμος να πετάξει ξανά είναι ο Πατρινός ανεμοπτεριστής Δημήτρης Κωνσταντάρας που έπεσε από τον Ομπλό πριν από τρία χρόνια. Ξεκίνησε την εκπαίδευση στο «παρά πέντε» το 2009 ενώ από το 2010 πετάει μόνος του.

Μετά από 1.000 ώρες πτήσεων ένα λάθος παραλίγο να του στοιχήσει την ίδια του την ζωή

Μετά από 1.000 ώρες πτήσεων ένα λάθος παραλίγο να του στοιχήσει την ίδια του την ζωή. Στις 19 Μαΐου 2016 η πτήση του είχε άσχημη κατάληξη καθώς έχασε ύψος και τελικά έπεσε σε μια χαράδρα. Εκεί έμεινε εγκλωβισμένος για περίπου τρεισήμισι ώρες.

Την στιγμή που έπεφτε, δεν σκεφτόταν απολύτως τίποτα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσα να ανοίξω το αλεξίπτωτο. Όταν έπεσε διατήρησα τις αισθήσεις μου ενώ για μιάμιση ώρα δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε τα χέρια ούτε τα πόδια μου.

Έπεσα στο πιο δύσκολο σημείο του Ομπλού. Δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης

Δεν μπορούσα καν να φτάσω τον ασύρματο και να επικοινωνήσω με την ομάδα μου. Έπεσα στο πιο δύσκολο σημείο του Ομπλού. Δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης. Αντιλαμβανόμουν την προσπάθεια που έκαναν φίλοι, ΕΜΑΚ, ΕΚΑΒ προκειμένου να με εντοπίσουν.

Όταν έγινε αυτό και με τοποθέτησαν στο φορείο έπρεπε να φτάσει στο σημείο και να με παραλάβει το super puma καθώς ήταν επικίνδυνο να μεταφερθώ με άλλο τρόπο» είχε αναφέρει στο thebest.gr λίγες μέρες μετά το ατύχημα κι ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Σήμερα, τρία χρόνια μετά από το σοβαρό ατύχημα που τον καθήλωσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, προπονείται και είναι έτοιμος να πετάξει ξανά σύντομα.

 
Σήμερα, τρία χρόνια μετά από το σοβαρό ατύχημα που τον καθήλωσε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα , προπονείται και είναι έτοιμος να πετάξει ξανά σύντομα.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από το σοβαρό ατύχημα που είχατε στον Ομπλό. Τι θυμάστε από εκείνη την ημέρα;

Έμεινα καθηλωμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, δύο μήνες στο νοσοκομείο και ενάμιση μήνα στο σπίτι. Εκείνο το διάστημα ήμουν σε αμαξίδιο

Ήταν συγκλονιστικές στιγμές και αισθάνομαι σαν να μην πέρασε μία πέρα… τόσο έντονα είναι χαραγμένες στη μνήμη μου σαν να ήταν χθες…. Σκέφτομαι αυτό που έγινε και το λάθος που έκανα και που παρά λίγο να μου κοστίσει τη ζωή…

Ο τραυματισμός σας ήταν αρκετά σοβαρός…

Ναι είχα κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη, στην ωμοπλάτη…. Χρειάστηκε να κάνω πέντε χειρουργεία και μάλιστα το τελευταίο έγινε πέρσι. Έμεινα καθηλωμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, δύο μήνες στο νοσοκομείο και ενάμιση μήνα στο σπίτι. Εκείνο το διάστημα ήμουν σε αμαξίδιο.

Την πρώτη μέρα που ήμουν σε θέση να σηκωθώ από το κρεβάτι, πήγα μαζί με τους φίλους μου στο βουνό και κάθισα σε μία καρέκλα να τους βλέπω την ώρα που πετούσαν 

Σήμερα πώς είναι η κατάσταση της υγείας σας;

Πολύ καλύτερα… υπάρχουν κάποια τελευταία θέματα που σχετίζονται με την κίνηση και που τα αντιμετωπίζω με φυσιοθεραπείες και κολύμβηση. Σύντομα θα έχω επανέλθει 100%.. Φυσικά υπάρχουν πόνοι που δεν θα με αφήσουν, τους έχω «παντρευτεί» (γελάει).

Τους έχω συνηθίσει όμως και έχω επικεντρωθεί στην κίνηση και στην ελαστικότητα

Βλέποντας τους φίλους του να πετούν, λίγους μήνες μετά το ατύχημα του

Παρά το ατύχημα και την τεράστια περιπέτεια σας, έχετε ξεκινήσει προπονήσεις έτσι ώστε να πετάξετε ξανά…

Ναι. Αν πετάξεις μία φορά, «κολλάς». Την πρώτη μέρα που ήμουν σε θέση να σηκωθώ από το κρεβάτι, πήγα μαζί με τους φίλους μου στο βουνό και κάθισα σε μία καρέκλα να τους βλέπω την ώρα που πετούσαν.

Δεν σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω ή ότι δεν θα πετάξω ξανά

Δεν σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω ή ότι δεν θα πετάξω ξανά. Έχω ξεκινήσει τις προπονήσεις και μάλιστα στην τελευταία ήμουν έτοιμος να απογειωθώ και με κοιτούσαν σαν να μου λένε… «Δεν πιστεύω να κάνεις κανένα αστείο». Μπορώ να σου πω, πως περισσότερο φοβούνται οι άλλοι που είναι μαζί μου παρά εγώ.

Τι σας δίδαξε αυτή η περιπέτεια;

Να μην το βάζω ποτέ κάτω και να μην εγκαταλείπω. Άσχημες στιγμές θα έρχονται αλλά πρέπει να έχουμε πάντα θετική σκέψη και αισιοδοξία.

Υποστήριξη: SilkTech