Πρωταθλητής Ελλάδας στους νέους ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης

Τετάρτη, Απρίλιος 24, 2019 - 7:31πμ

Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους νέους είναι οι πρωταθλητής Ελλάδας στο αγώνισμα του απλού, στην επιτραπέζιας αντισφαίριση, για την περίοδο 2018-2019. Ο 17χρονος Πατρινός της Ε.Α. Βόχας άρχισε ως νούμερο 2 του αγωνίσματος και στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία πρόσθεσε κι αυτόν τον πανελλήνιο τίτλο στο ενεργητικό του από το σημαντικότερο αγώνισμα ύστερα από εκείνον στους παίδες το 2016.

Στο απλό νέων ο Χατζηλυγερούδης προχώρησε ως 2ο φαβορί, αλλά ο αντίπαλός του στον τελικό προερχόταν από τη δεύτερη σειρά των γκρουπ. Βέβαια, για τους γνωρίζοντες δεν αποτέλεσε έκπληξη η πορεία του Γιάννη Μπόσκοβιτς, ωστόσο ήταν ιδιαίτερη εξέλιξη με την έννοια ότι ο πολύ αξιόλογος αθλητής επέλεξε φέτος να μην ακολουθήσει το πρόγραμμα των αναπτυξιακών τουρνουά και ν’ αφοσιωθεί στο διάβασμα. Ο τελικός χάρισε όμορφες στιγμές και ήταν αμφίρροπος.

Ο Χατζηλυγερούδης βρέθηκε πίσω με 2-1 και πέρασε το παιχνίδι του στα επόμενα σετ για να πανηγυρίσει τη νίκη με σκορ 4-2 (4-11, 11-7, 12-14, 11-8, 11-9, 11-6). Να σημειωθεί ότι ο νέος πρωταθλητής έχει αγωνιστεί σε τελικό απλού και σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα παμπαίδων. Ο Μπόσκοβιτς διεκδίκησε πρώτη φορά χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα σε τέτοια διοργάνωση.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Χατζηλυγερούδης πρώτευσε αρχικά στο 2ο γκρουπ όταν νίκησε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-1 και τον Διονύση Παζαρτζικλή με 3-0 σετ.

Στον 1ο γύρο των νοκ άουτ απέκλεισε τον Αλέξανδρο Μαργαρίτη με 3-0 σετ, στα προημιτελικά τον Κωνσταντίνο Στάμου επίσης με 3-0 και σε συναρπαστικό ημιτελικό τον συμπαίκτη του στη Βόχα Ιάσονα Κορδούτη με 4-3 σετ (ο τελευταίος είχε δύο ματς μπολ).

Υποστήριξη: SilkTech