Πατραϊκό βόλεϊ: Πιο χαμηλά δεν έχει (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2019 - 5:06μμ

Πώς τα καταφέραμε έτσι κι από κει που τα προηγούμενα χρόνια, όχι πολύ μακρινά, είχαμε τρεις ομάδες (ΕΑΠ, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή) να εναλλάσσονται στην Α1 Εθνική του βόλεϊ, τη νέα χρονιά, όχι μόνο δεν θα έχουμε καμία (όπως και φέτς), μα ενδεχόμενα δεν θα έχουμε ούτε στην Α2 Εθνική, όπου είχαμε τρεις!

Να παρακαλάμε να τα καταφέρει στα μπαράζ ο Απόλλωναας, γιατί διαφορετικά αν κανείς θέλει να δει ανδρικό βόλεϊ ή θα περιοριστεί να πηγαίνει σε κάνα τοπικό ντέρμπι της Β' Εθνικής (που είναι πια τοπικό πρωτάθλημα) είτε θα πηγαίνει στον γείτονα Αιγιαλέοντα, στο Αίγιο. Στην Πάτρα γιοκ...

Η αρχή του κακού έγινε με την -αναμενόμενη- διάλυση του τμήματος βόλεϊ της ΠΓΕ, που μετά από περίοδο ακμής στην Α1, δήλωσε αδυναμία να αγωνιστεί στην Α2 Εθνική. Έμεναν άλλοι δύο εκπρόσωποι της Πάτρας στην κατηγορία, η ΕΑΠ και η Ολυμπιάδα.

Οι άσπονδες φιλενάδες τα μούσκεψαν δυστυχώς. Πρώτα η Ολυμπιάδα και μετά η ΕΑΠ, υποβιβάστηκαν με αγωνιστικά κριτήρια.

Απομένει μια ελπίδα, από τον Απόλλωνα, που έκανε πορεία πρωταθλητισμού στην Β' Εθνική. Μέχρι που πλακώθηκαν, και επί της ουσίας, όπως κατάλαβαν πολλοί, υπέσκαψαν εκ των έσω την προσπάθεια της ομάδας, που είναι στα μπαράζ ανόδου για την Α2. Διαφρετικά ξανά στη Β' Εθνική. Κι όταν λέμε Β' Εθνική εννοούμε τοπικό πρωτάθλημα. Μαζί με την ΕΑΠ, την Ολυμπιάδα, τον Ερμή, αν κατέβει, την Παναχαϊκή, όχι την Ρουμελιώτικη, την άλλη, την της Ερασιτεχνικής, τον Αθλο (αν κατέβει).

Αυτά για το βόλεϊ της Πάτρας, που κάποτε, προ δεκαετίας, είχε την πιο ακριβή ομάδα (ΕΑΠ) των τελευταίων ετών σε οποιοδήποτε άθλημα στην Πάτρα. Με υψηλότερο μπάτζετ κι από την ποδοσφαιρική Παναχαϊκή.

Εννοείται πως όλα τούτα δεν έχουν προηγούμενο εδώ και δεκαετίες. Πιο χάλια χρονιά ήταν αυτή της αγωνιστικής περιόδου 1989-90, όταν δεν είχαμε καμία ομάδα από την Πάτρα, ούτε στην Α1, ούτε στην Α2 μα ούτε και στη Β'. Ήταν 4 οι εθνικές κατηγορίες και στη Γ' Εθνική έπαιξαν Εσπερος και ΕΑΠ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech