Συγκλονιστικές μάχες για τα καρτ στην Πάτρα (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Απρίλιος 22, 2019 - 12:54μμ

Με τη συμμετοχή 38 αγωνιζόμενων που έδωσαν συναρπαστικές μάχες με στόχο τη νίκη στις επί μέρους κατηγορίες, ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος του IAME Series Greece 2019 που έλαβε χώρα στην πίστα «Kartmania», στα Βραχνέικα της Πάτρας και διοργανώθηκε από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών.

Και στις τέσσερις κατηγορίες είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, με τους αγωνιζόμενους να προσφέρουν άφθονο θέαμα σε όσους γέμισαν τις κερκίδες της όμορφης πίστας της Αχαΐας.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών), οι έντεκα μικροί «warriors» έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον τελικό να κρύβει ανατροπή σκηνικού. Αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Γιώργος Ντεντόπουλος (#29, Athens Kart Shop, Tecno), με τον αδερφό του Βαγγέλη Ντεντόπουλο (#16, Athens Kart Shop, Tecno) να τον πλαισιώνει στο… οικογενειακό 1-2!

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Χρήστος Καραβαγγέλης (#60, Athens Kart Shop, Tecno) που παράλληλα ήταν ταχύτερος στην Κλάση Mini B (8-10 ετών). Σε αυτή ακολούθησαν ο Βασίλης Μαλαμής (#77, Speed Force, Exprit) που μάλιστα ήταν ταχύτερος όλων σε χρονομετρημένα και προκριματικούς, καθώς και ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (#76, Speed Force, Exprit).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη οκτώ αθλητές, προσφέροντας έντονες συγκινήσεις σε όλα τα σκέλη. Στον Τελικό πρώτευσε ο νικητής της πρεμιέρας, Στυλιανός Πετρίσης (#125, Galaxy Motorsports, Parolin). Δεύτερος ήταν ο Γιάννης-Θεολόγος Ντάφος (#134, Praga Zahos Karting, Praga) και τρίτος ο Αντρέας Σπανός (#135, Zahos Karting, Praga).

Ακόμα πιο ανατρεπτική ήταν η μάχη στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών), που ήταν και η πολυπληθέστερη αφού στο grid παρατάχθηκαν δεκαπέντε οδηγοί, οι πέντε εκ των οποίων ανήκαν στην κλάση MASTER (που είναι αφιερωμένη σε αθλητές άνω των 30 ετών).

Ήταν η μοναδική κατηγορία που είδαμε διαφορετικούς νικητές στα Προκριματικά Σκέλη και τον Τελικό. Αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε ήταν ο «guest star» του αγώνας της Πάτρας, ο πρωταθλητής στο CIK-FIA Karting Academy Trophy 2017, Βέλγος Xavier Handsaeme (#202, K.R., Tony Kart).

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Γιάννης Καρδαμάκης (#277, Speed Force, Exprit) και Γιώργος Βασιλείου (CRG Maxter Hellas, CRG), ενώ στην Κλάση Master επικράτησε ο Φώτης Δούβρης (#328, GRT, Birel), με τους Χρήστο Δούβρη (#333, GRT, Birel) και Νικόλαο Δημητρόπουλο (#386, GRT, Birel) να ακολουθούν.

Τέλος, στην κατηγορία X30 SUPER (από 15 ετών) με τους εντυπωσιακούς κινητήρες των 175cc, νικητής αναδείχθηκε ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) με τους Χρήστο Σαγανά (#431, Galaxy Motorsport, Parolin) και Αλέξανδρο Ντάρσυ (#433, Athens Kart Shop, Exprit) να τον ακολουθούν.

Εκτός από την ικανοποίηση της επιτυχίας, οι οδηγοί που ξεχώρισαν στον δεύτερο αγώνα του ΙΑΜΕ Series Greece 2019, έκαναν ένα σημαντικό βήμα σε ότι αφορά στη διεκδίκηση των πολυπόθητων εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του σιρκουί karting Le Mans.

Η συνέχεια σε δυόμιση περίπου μήνες, με τον τρίτο και τον  τέταρτο αγώνα της σεζόν να διεξάγονται στο Kartodromo στις 6 και 7 Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υποστήριξη: SilkTech