Ο δραστήριος Α.Ι.Ο. Ρίου "Ιάσων"

Κυριακή, Απρίλιος 28, 2019 - 12:30πμ

Ο Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου Πάτρας ΙΑΣΩΝ ιδρύθηκε το 1999 και οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται μέσα στον χώρο της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων.

Σκοπός του είναι η διάδοση του αθλήματος της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας από τις μικρές ακόμα ηλικίες. Για το λόγο αυτό διατηρεί τμήματα Optimist, Laser Radial και Laser 4.7, καθώς και αγωνιστικά τμήματα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.

"Όραμά μας είναι να λειτουργήσει η ιστιοπλοΐα ως εναλλακτικός τρόπος ζωής και ψυχαγωγίας στα παιδιά και τους νέους, να αναδείξουμε τον Παγκοσμίου επιπέδου στίβο ιστιοπλοΐας της Πάτρας που μας έχει παραχωρήσει δωρεάν η φύση και να προωθήσουμε την ισιτοπλοΐα δίνοντας πρόσβαση σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε άτομα με ιδιαιτερότητες.

για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα...
να γεμίσει η θάλασσα πανιά, 
να γεμίσει η θάλασσα παιδιά!

"Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ιστιοπλοΐα ως λαϊκό άθλημα. Να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της προσπάθειας, την άμιλλα, την αλληλοϋποστήριξη και τη φιλία. Την αλληλεπίδραση με τη φύση και το σεβασμό σε αυτή, βοηθώντας στην όξυνση του πνεύματος και των αισθήσεων των αθλητών", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ανάδειξη του χώρου της πρώην πλαζ του ΕΟΤ του Δήμου Πατρέων όπου στεγάζεται ο όμιλος, σε διεθνή ιστιοπλοϊκό προορισμό και η δημιουργία ενός μόνιμου πόλου έλξης που θα στηρίζεται και θα στηρίζει την τοπική κοινωνία, συγκαταλέγεται στους βασικούς άξονες που κινείται ο "Ιάσων".

Υποστήριξη: SilkTech