Η Νόρα Δράκου φουλάρει για την τρίτη της Ολυμπιάδα

Παρασκευή, Απρίλιος 12, 2019 - 10:58μμ

Την τρίτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα κυνηγήσει η Νόρα Δράκου και ως αγώνα στόχο για την επίτευξη των δύσκολων ορίων που έβαλε η FINA έχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου στην πόλη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας, όπου ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και προς όφελος της.

Η Πατρινή πρωταθλήτρια που ειδικεύεται στις μικρές αποστάσεις στο ύπτιο και το ελεύθερο είναι μία σταθερή αξία για την ελληνική κολύμβηση. Μετράει ήδη δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο το 2016 ενώ έχει κατακτήσει μία τέταρτη και δύο πέμπτες θέσεις σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2012, 2016) και μία όγδοη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015. Επίσης, έχει κατακτήσει στο σύνολο έξι μετάλλια (1 χρυσό, 3 αργυρά, 2 χάλκινα) σε ατομικά αγωνίσματα στους μεσογειακούς αγώνες του 2009, του 2013 και του 2018. 

Πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκόβης κατέκτησε την 7η θέση στα 50μ. ελεύθερο και τη 10η θέση στα 50μ. ύπτιο ενώ με τις επιδόσεις της, το 24.96 και το 28.08 αντίστοιχα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα δύο αγωνίσματα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα 50άρας πισίνας στην πόλη Γκουανγκτζού της Νότιας Κορέας. Μετά από ένα τραυματισμό στον ώμο που την ταλαιπώρησε όλο το φθινόπωρο, ξεκίνησε σε έντονους ρυθμούς την προετοιμασία για τη φετινή προ-Ολυμπιακή χρονιά.

«Είχα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα στο δεξί μου ώμο από πριν φύγω για το ευρωπαϊκό τις Γλασκόβης. Όταν επέστρεψα τον Αύγουστο μπήκα κατευθείαν σε θεραπείες για να αποφύγω τα χειρότερα, έμεινα εκτός μέχρι τον Νοέμβρη και ουσιαστικά ξεκίνησα να κολυμπάω κανονικά στα μέσα Δεκέμβρη. Μετά, στα μέσα Ιανουαρίου, πήγα μαζί με ένα γκρουπ αθλητών στο Μπέλμεκεν της Βουλγαρίας για 21 μέρες για να βγάλουμε ένα κομμάτι του χειμερινού κύκλου προπονήσεων. Αυτή τη στιγμή προετοιμασία μου πάει πολύ καλά! Το πρόβλημα με το χέρι μου έχει αποκατασταθεί στο 90%. Από εδώ και πέρα μπαίνω σε έντονο αγωνιστικό ρυθμό. Θα συμμετάσχω τώρα το Σαββατοκύριακο (6-7/4) στο τρόπαιο του Παναθηναϊκού. Ακολουθεί το swim cup στο Αϊντχόφεν 12-15 Απριλίου και πολλοί ακόμα αγώνες. Μετά το Πάσχα θα πάμε και για προετοιμασία κάπου εγχώρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει το που» δήλωσε η έμπειρη κολυμβήτρια.

Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουλίου και το κυνήγι του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 50μ. ελεύθερο (24.77) τόνισε: «Το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα το έχω. Όποτε όλοι οι αγώνες θα είναι αγώνες προετοιμασία ώστε να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το καλοκαίρι στο παγκόσμιο όπου θα κυνηγήσω και το Ολυμπιακό όριο. Ο στόχος μου είναι να ξεμπερδέψω φέτος από αυτό το άγχος και να ασχοληθώ ήρεμα με την ολυμπιακή προετοιμασία μέχρι το καλοκαίρι του 2020».

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech