Επιτυχημένο το Patras Battles από την Patras Stratego Team- ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Μάρτιος 29, 2019 - 8:01πμ

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Patras Stratego Team διοργάνωσε το διεθνές τουρνουά Patras Battles 2019 το Σαββατοκύριακο 22-24 Μαρτίου.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής και πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη Niemeijer Pim, ο Παγκόσμιος και Έλληνας πρωταθλητής Βανδώρος Γιάννης, ο σπουδαίος Βρετανός και τελευταίος πρωταθλητής στο Patras Battles 2017 Palley Charlie, o Αμερικάνος πρωταθλητής Baron Angel και ο σπουδαίος πολυνίκης Ολλανδός Baas Dennis μας τίμησαν με την παρουσία τους. Επίσης όλη η ελληνική ελίτ μαζί με senior και junior παίκτες της Patras Stratego συμπλήρωσαν τις συμμετοχές.

Το τουρνουά έλαβε χώρα σε ένα μέρος με όμορφη ατμόσφαιρα, την αίθουσα Αίγλη, στο πολυκατάστημα της Veso Mare, στην Πάτρα όπου συμμετέχοντες, πολλοί θεατές και οι διοργανωτές απόλαυσαν την κάθε στιγμή.

Την Παρασκευή στις 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η κατηγορία Junior με 18 συμμετοχές. Μετά από 5 γύρους με σύστημα Swiss Perfect, ο Καρέλας Γεράσιμος κατέκτησε την 1η θέση, την 2η ο Δημόπουλος Ιωάννης και την 3η ο Μολώνης Γεώργιος.

Η μεγάλη κατηγορία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και Κυριακή με 36 συμμετοχές. Στην τελετή έναρξης παρουσιάστηκαν όλοι οι παίχτες μαζί με το promo video του Patras Battles 2019. Επίσης ο Βανδώρος Ιωάννης βραβεύτηκε από τον Baas Dennis για την κατάκτηση του 4ου  Παγκοσμιόυ Online Πρωταθλήματος.

Όλοι οι παίκτες έλαβαν το πακέτο εγγραφής τους με αναμνηστικό T-shirt, δίπλωμα συμμετοχής, βιβλίο πληροφοριών, δωρεάν πρόσβαση για την εφαρμογή Android Strategeiras App και την προσωπική ταυτότητα των αγώνων.

Το Patras Battles 2019 ακολούθησε το Swiss Perfect σύστημα με 8 γύρους. Τρεις από τους οποίους πραγματοποιηθήκαν το Σάββατο και οι υπόλοιποι την Κυριακή. Τα νέα υπέροχα ταμπλώ stratego της Patras Stratego Team έδωσαν έξτρα ευκολία στον τρόπο παιχνιδιού για όλους τους συμμετέχοντες.

Τα παιχνίδα ξεκίνησαν με την καλύτερη διάθεση για τους παίκτες. Στο τέλος της ημέρας στην κορυφή κατάταξης ήταν οι Niemeijer Pim, Βανδώρος Γιάννης και Πετρουλάκης Γεώργιος με 3 νίκες.

Το Σάββατο βράδυ, οργανώθηκε το επίσημο δείπνο στο καφέ-εστιατόριο “To Nέον” όπου οι καλεσμένοι σερβιρίστηκαν με πολλά ορεκτικά, ποικιλίες κρεατικών και άφθονη μπύρα και ελληνικό κρασί και την χαρούμενη και φιλική διάθεση όλων.

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με ένα μεγάλο αγώνα. Ο Pim Niemeijer και ο Γιάννης Βανδώρος θα αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλον στο τραπέζι νο1. Μετά από ένα σπουδάιο παιχνίδι ο Βανδώρος έβαλε 6 σημαντικούς πόντους στην «τσέπη» του. Ήξερε πως μετά από αυτό  το σημείο απλά θα έπρεπε να διαχειριστεί σωστά τα εναπομείναντα παιχνίδια για να κατακτήση την πρώτη θέση. Από την άλλη μεριά ο Niemeijer έχασε από τον Πετρουλάκη και έπεσε στην βαθμολογία.

Ο τελευταίος όμως μετά τη νίκη του έναντι στον Κούκα έχασε αρκετή από την ενέργεια του και δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα υπόλοιπα παιχνίδια καλά. Ο Niemeijer κέρδισε τα 3 τελευταία και κατέκτησε την 2η θέση. Στην αντίπερα όχθη ο Τζένος ξεκίνησε την πρώτη μέρα με 2 ήττες από δικά του λάθη απέναντι στον Niemeijer και Βανδώρο. Την δεύτερη όμως μέρα πήγε πολύ καλά και καταφέρνοντας να κερδίσει τον Πετρουλάκη στον τελευταίο γύρο, πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Για το χρυσό μετάλλιο, ο Βανδώρος κέρδισε τον Baron στον τελευταίο αγώνα και με 8 νίκες κατέκτησε την πρώτη θέση και το έπαθλο του πολυτιμότερου(MVP) παίκτη του τουρνουά. Ως πολυτιμότερος κέρδισε έναν “Marshal LopiX, την μασκότ της Patras Stratego Team.

Στην τελετή λήξης, σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Πάτρας με την ικανοποίηση χαραγμένη στο πρόσωπο του. Ο Pim Niemeijer ανακοίνωσε όλες τις λεπτομέρειες για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego 2019, στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Επίσης ο Τζένος προσκάλεσε όλους τους Έλληνες παίκτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2019 στις Σέρρες. Τον λόγο πήραν και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, Palley Charlie, Baas Dennis, Baron Angel.

Η Patras Stratego Team και οι διοργανωτές του Patras Battles 2019 θέλουν να ευχαριστήσουν τον κάθε συμμετέχοντα για την παρουσία του. Με ανυπομονησία αναμένεται η επόμενη χρονιά, ώστε να έρθουν ακόμα περισσότεροι σημαντικοί παίκτες από τον κόσμο του Stratego, καθώς το τουρνούα χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει επίπεδο και προσφέρει εντονότερα συναισθήματα.

Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε την υποστήριξη του για την αποφυγή κάθε αναπάντεχου περιστατικού. Την εκδήλωση κάλυψε ο Σωτηρόπουλος Χρήστος με τον φωτογραφικό φακό του.

Τελική κατάταξη Patras Battles 2019(βαθμοί)

1. Βανδώρος Ιωάννης (48)

2. Niemeijer Pim (38)

3. Τζένος Πασχάλης (38)

4. Πετρουλάκης Γεώργιος (35)

5. Palley Charlie (35)

6. Λουλάκης Θεοχάρης (35)

7. Baas Dennis (34)

8. Κουκάς Αναστάσιος (34)

9. Βανδώρος Ελισσαίος (33)

10.Φυτιλάκος Θεόδωρος (33)

11.Baron Angel (30)

12.Τρυπαναγνωστόπουλος Γεώργιος (30)

13.Μπουγατσάς Δημήτριος (29)

14.Κοσμόπουλος Δημήτριος (29)

15.Βανδώρος Σπυρείδων (28)

16.Αδαμάκης Γρηγόριος (28)

17.Αναστόπουλος Αριστοτέλης (28)

18.Τετράδης Γεώργιος (28)

19.Τσιγκούνης Κωνσταντίνος (28)

20.Καρέλας Γεράσιμος (28)

21.Κάλυμνος Βασίλειος (27)

22.Φυτιλάκος Ιωάννης (27)

23.Παπαλεξόπουλος Γεώργιος (27)

24.Σαββανής Ανδρέας (27)

25.Μάνδαλος Νικόλαος (25)

26.Χριστοδούλου Δημήτριος (25)

27.Σωτηρόπουλος Ευάγγελος (23)

28.Οικονομόπουλος Ιωάννης (23)

29.Κοσμαδάκης Ιωάννης (23)

30.Βέρρα Μαριλίνα (23)

31.Παπαδόπουλος Παναγιώτης Ραφαήλ (23)

32.Τσιακμάκης Νικόλαος (20)

33.Φαναράς Ταξιάρχης (13)

34.Χριστοπούλου Όλγα (13)

35.Βρεττός Χρήστος (13)

36.Μολώνης Γεώργιος (12)

Συμμετοχές αλφαβητικά στην κατηγορία Junior:

Γεωργιόπουλος Ιωάννης

Γιάνναρος Μιχάλης

Γιαννούλη Ευανθία

Δημόπουλος Ιωάννης

Δούβρης Άγγελος

Καρασούλος Θεόδωρος

Καρασούλου Αργυρώ

Καρέλας Γεράσιμος

Κατοχιανός Βασίλειος

Κόκκος Κωνσταντίνος

Λαζανάς Άκης

Λιβαδάς Ανδρέας

Μολώνης Γεώργιος

Παπαδόπουλος Παναγιώτης Ραφαήλ

Παπαχρυσάνθου Αλκίνοος

Τσιακμάκης Νικόλαος

Χριστοπούλου Όλγα

Χρονοπούλου Ιώμη

Υποστήριξη: SilkTech