Το πόλο είναι η ζωή του Αγγελου Γατομάτη

Τετάρτη, Μάρτιος 20, 2019 - 4:01μμ

Ο Αγγελος Γατομάτης είναι από τα βασικά στελέχη της ΝΕΠ στην προσπάθεια που κάνει για να επιτύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα πόλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας των ανδρών.

Γεννημένος τον Νοέμβρη του 1999 ξεκίνησε ποδόσφαιρο στον Παμπατραϊκό, τον Δία και τον Ηρακλή, ενώ δοκίμασε τις τύχες του και στο τάε κβον ντο, την Αστραπή, μα τον κέρδισε το κολυμβητήριο και ΝΟΠ.

Πολύ σύντομα έπαιξε στην ομάδα μίνι παίδων, στην παίδων, στην εφηβική και στου νέους ενώ αγωνίστηκε και με τους άνδρες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο. Την περίοδο 2015-'16 μεταγράφεται στην ΝΕΠ με την οποία έπαιξε με τους εφήβους, νέους και στην ανδρική ομάδα και μάλιστα στο πρωτάθλημα της Α; Εθνικής. Το 2017 επανήλθε για μια σεζόν στον ΝΟΠ για να ακολουθήσει και πάλι η επιστροφή του στην ΝΕΠ με την οποία αγωνίζεται φέτος στην Α2.

Εχει ύψος 1.77 και αγωνίζεται στη θέση του περιφερειακού, ενώ παίζει και θα παίζει πόλο επειδή το θέλει και του αρέσει, και θα το συνεχίσει όσο μπορεί σε υψηλό επίπεδο.

Παράλληλα σπούδασε δημοσιογραφία στο δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας, χωρίς να έχε κατασταλάξει για το εάν θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τα ΜΜΕ, ο ίδιος πάντως δεν αποκλείει να ασχοληθεί στο μέλλον και με την προπονητική στο πόλο.

Θυμάται ακόμα το παιχνίδι του εναντίον του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Α1 Εθνική με την ΝΕΠ, όπως επίσης και την συμβολή των προπονητών του, Γιάννη Κοΐνη και Φώτη Γιαννόπουλου.

Ξεχωρίζει από το χώρο του πόλο τον Γιάννη Φοντούλη και από τον παγκόσμιο αθλητισμό, τον Μέσι!

Ρωτήθηκε για τα προβλήματα και την κάμψη στο πατραϊκό πόλο και είπε, πως οι μεν παίκτες, από μικρή ηλικία, θα πρέπει να έχουν ως πρώτο κανόνα την πειθαρχία, οι προπονητές να μεταδίδουν τη γνώση τους στους αθλητές και οι διοικήσεις να μην είναι «απόμακρες» από τα προβλήματα της ομάδας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech