Γιορτή ζωής στο Σαραβάλι για τους πρωταθλητές της Ολυμπιάδας

Παρασκευή, Μάρτιος 1, 2019 - 6:26μμ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Πνευματικό κέντρο του Αγ. Νικολάου Σαραβαλίου το απόγευμα της Κυριακής 24/2 η Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Γιορτή Ζωής», που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τον Ιστορικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σαραβαλίου, τη συνεργασία του ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών, και τη στήριξη της «Φλόγας» .

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας στον τομέα της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χαροκόπος, η Βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΚΕΔΜΟΠ - "Χάρισε Ζωή" κ. Αγγελάκη Βάσω και η κ. Παπαϊωάννου Τασία, εκπρόσωπος της «Φλόγας» στην Πάτρα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ακόμα, ο Πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος, o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σαραβαλίου Ανδρέας Κοντογεωργόπουλος, o πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πετρωτού Δούβρης Ανδρέας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σκιαδαρέσης Σπύρος, Κολυτσίδας Αθανάσιος αλλά και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο κ. Λύρας Γιάννης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Στεφάνου κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτριος, ο Πρόεδρος κ. Κανελάκης Τάσος του Φιλοδασικού- Προοδευτικού Συλλόγου Σαραβαλίου «ο Αγ. Νικόλαος», ο Αντιπρόεδρος και άλλοι εκπρόσωποι του Γ.Π-.Σ. Αχαιού Σαραβαλίου, καθώς και περισσότερα από 180 άτομα, (κάτοικοι από το Σαραβάλι και από την Πάτρα) τα οποία είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα ενώ εισηγήτρια της επιστημονικής Ημερίδα, ήταν η ιατρός αιματολόγος, Α' επιμελήτρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "ΠΓΝΠ" κα Λίγκα Μαρία.

Στόχος της Εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και αφύπνιση των πολιτών της περιοχής Μεσσάτιδος, ώστε να ενισχυθεί ο εθελοντισμός για δότες μυελού των οστών.

Αρκετοί παρευρισκόμενοι άμεσα ανταποκρίθηκαν, οι οποίοι αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου για να συνταχθούν στη λίστα Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών. Ακολούθησε βράβευση κορυφαίων αθλητών της περιοχής του Σαραβαλίου από το Σύλλογο Σαραβαλίου και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας τόσο για τις επιδόσεις τους, αλλά και γιατί συμμετείχαν ως εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών. Χρώμα και αρμονία στην εκδήλωση πρόσθεσαν οι όμορφες μελωδίες του 7/μελούς Συνόλου Μουσικής Δημιουργίας “Ευηκοον Μέλος”

Παράλληλα στην εκδήλωση βραβεύτηκαν όλοι οι διακεκριμένοι αθλητές στίβου της Ολυμπιάδας που αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο Σαραβαλιου όλα αυτά τα χρόνια που Γυμναστρια είναι η Ντίνα Μπορνιβέλλι, προπονήτρια της Ολυμπιάδας.
Στην Δέσποινα Μουρτα την απονομή έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρων Χρυσόστομος, στον Ντίνο Ντεντοπουλο ο Αντωνης Χαροκοπος από την Περιφέρεια, στην Ντίνια Μπορνιβέλλι ο Λυκειαρχης του Μουσικού κ. Σταμάτης Λεκας, στον Αντώνη Κακαφωνη ο κ. Κολιτσιδας ενώ βραβεύτηκαν και οι Σάββα Κραβαριωτη, στον Χρήστο Ξενοπαναγο, στην Κωνσταντίνα Κακαφωνη, στην Μαρία Κακαφωνη, στην Ανθη Αντωνοπούλου, ατην Ιωάννα Αντωνοπούλου, στον Αλέξανδρο Παναγοπουλο και στον πιο μικρό της παρέας τον Αποστολή Γκοτσοπουλο!

 

Υποστήριξη: SilkTech