Άτυπη πρεμιέρα για την Κ-17 της Παναχαϊκής στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΑ-ΦΩΤΟ

Τρίτη, Φεβρουάριος 26, 2019 - 2:36μμ

Αγωνιστικές δραστηριότητες περιλάμβανε το πρόγραμμα της Δευτέρας (25/2) για τους "μικρούς" της Παναχαϊκής. Στο γήπεδο του Πετρωτού, η "κοκκινόμαυρη" Κ-17 έκανε πρεμιέρα στο πρωτάθλημα Νέων της ΕΠΣΑ κόντρα στην ΑΕ Πάτρα 2005 και ηττήθηκε με 2-0.

Ωστόσο, ο σκοπός του αγώνα δεν ήταν το τελικό σκορ και το αποτέλεσμα, αλλά ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του παιχνιδιού και τα οφέλη που θα έχουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές από την συμμετοχή τους σε αυτό το πρωτάθλημα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Παναχαϊκή αγωνίστηκε σε αυτό το ματς με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2002 και το 2003, ενώ η αντίπαλη ομάδα είχε ένα ρόστερ σαφώς πιο έμπειρο, καθώς η πλειοψηφία των παικτών που αγωνίστηκαν είναι βασικά στελέχη στην πρώτη ομάδα στην Α' Κατηγορία και ηλικιακά μεγαλύτεροι.

Πάντως, η Παναχαϊκή στάθηκε αρκετά καλά αν αναλογιστεί κανείς πως αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι για την φετινή χρονιά, μιας και η Κ-17 ήταν ανενεργή όσον αφορά τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Όσον αφορά την Κ-16, λόγω της αναβολής του προγραμματισμένου για την Κυριακή (24/2) αγώνα της, έδωσε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο της Αγυιάς (γηπ. Αχιλλέα) με την αντίστοιχη Μικτή ομάδα Αχαΐας.

Η Παναχαϊκή κέρδισε με 3-0, ωστόσο το σημαντικό ήταν η άψογη συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι χαρακτηριστικό πως οι ποδοσφαιριστές των "ροσσονέρι" που έχουν κληθεί στην Μικτή αγωνίστηκαν και με τις δύο ομάδες, από ένα ημίχρονο.

Χαρακτηριστικό επίσης της βαρύτητας που έδωσε η ομάδα σε αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά και από δω και στο εξής στο κομμάτι των ακαδημιών, ήταν η πολυάριθμη παρουσία στελεχών-προπονητών και στα δύο γήπεδα, ενώ και στα δύο παιχνίδια αγωνίστηκαν σχεδόν 40 παιδιά.

Αρχηγός αποστολών ήταν ο Μπάμπης Σπανοσωτηρόπουλος. Και τις δύο ομάδες κατηύθυνε προπονητικά ο Ηλίας Κυριακίδης, ενώ τον αγώνα της Κ-17 παρακολούθησε και ο γενικός αρχηγός της πρώτης ομάδας Τάκης Κυριακόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech