Στους εορτασμούς του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας η Μαρία Πολύζου-ΦΩΤΟ

Τρίτη, Φεβρουάριος 26, 2019 - 10:41πμ

"Η Ελλάδα και η Κίνα, η Κίνα και η Ελλάδα είναι δύο χώρες που τις δένουν ισχυρές σχέσεις φίλιας και συνεργασίας. Μας συνδέουν πολλά αιώνες τώρα! Ο πολιτισμός είναι ένας από τους κρίκους της πολύτιμης αλυσίδας που μας συνδέει. Και βέβαια ο μαραθώνιος είναι ένας από τους βασικούς κρίκους της", τόνισε η Μαρία Πολύζου στην τελετή εορτασμού της κινέζικης πρωτοχρονιάς που διοργάνωσε ο Ελληνοκινεζικός Οργανισμός Φιλίας και Συνεργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος ήταν επίσημη προσκεκλημένη και στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού Μαραθωνίου με τους Μαραθωνίους που διεξάγονται σε διάφορες πόλεις της Κίνας.

"Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, εδώ όπου γεννήθηκε ο μαραθώνιος, να βλέπουμε κάθε χρόνο να διεξάγονται τόσοι μαραθώνιοι στη χώρα σας! Είναι τιμή για την Ελλάδα και για το άθλημα αυτή η μεγάλη αγάπη που δείχνετε στον μαραθώνιο", ανέφερε η κα Πολύζου επισημαίνοντας ότι η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή των δρομέων στους μαραθωνίους της Κίνας είναι ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει τη γιγάντωση του δρομικού κινήματος στις μέρες μας παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει τιμηθεί πολλές φορές από την πλευρά των Κινέζων.

Το 2016  την ανακήρυξε επίτιμο μέλος, πρέσβειρα του μαραθωνίου δρόμου και ειδικό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού στην πόλη Τσιντάο. Πρόκειται για την 3η μεγαλύτερη πόλη της Κίνας μετά το Πεκίνο και τη Σιγκαπούρη με πάνω από 200 εκ κατοίκους!

Επίσης στην αφετηρία του μαραθωνίου της Ξιαμεν από το 2009 έχει τοποθετηθεί άγαλμα της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν μπροστά στην Ελληνίδα κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής η οποία μάλιστα αγωνίστηκε με το τιμητικό νούμερο 0001 και πρόσθεσε έναν ακόμη τερματισμό σε μαραθώνιο στην λαμπρή αθλητική της καριέρα.

Το Κινέζικο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έχει προβάλλει κατ'επανάληψη αφιερώματα καθώς και συνέντευξη της Ελληνίδας Πρωταθλήτριας η οποία στην γιορτή της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς προσέφερε το μετάλλιο της δρομικής της ομάδας "Marathon Team Greece" με την επιγραφή "Nothing is Impossible" στην πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα κυρία Zhang Qi Yue και στον πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Οργανισμού Φιλίας και Συνεργασίας κ. Ανδρέα Ποταμιάνο.

Υποστήριξη: SilkTech