Το κολυμβητήριο της Αγυιάς, όταν λειτουργούσε

Το δημόσιο κολυμβητήριο της Αγυιάς (ΕΑΝΚ Πατρών κάποτε) κατασκευάστηκε το 1980 από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αρχικά το χρησιμοποιούσαν όλες οι ομάδες της Πάτρας (8 συνολικά).

- Καλοκαίρι του 1979, το κολυμβητήριο έχει εγκανιαστεί εν χορδαίς και οργάνοις. Σάββατο 30 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής πόλο. Δυστυχώς το πρώτο παιχνίδι στην Αγυιά και το πρώτο του ΝΟΠ στην 60χρονη (τότε) ιστορία του σε κολυμβητήριο της πόλης, σκιάστηκε από πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ θεατών, αθλητών και παραγόντων.

- Κυριακή 13 Ιουλίου 2003. Στο κολυμβητήριο της Αγυιάς ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα πόλο της Β' Εθνικής, με την τελική φάση που είχε ανατεθεί στην Πάτρα. Νωρίς το μεσημέρι (11π.μ.) διεξάγεται το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΠΑΘΑ Πάτρας και την Κοζάνη που είναι και το τελευταίο παιχνίδι που έγινε εκεί.

Ακολούθως εγκαταλείφθηκε η μοναδική αθλητική εγκατάσταση στην Αχαΐα και στην εκτός Αθήνας, γενικότερα, Ελλάδα, που φιλοξένησε ποτέ τελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης (ΝΟΠ - Ούιπεστ, 1998).

Πλέον θα μετατραπεί σε αθλητικό χώρο και θα φιλοξενήσει, αρχικά, μέρος των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech