Τα γήπεδα στην Πάτρα έχουν ονοματεπώνυμο

Τρίτη, Φεβρουάριος 12, 2019 - 10:45πμ
Το γήπεδο της ΠΓΕ. Μία θύρα του φέρει το όνομα "Κώστας Δαβουρλής"

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΠΕΑΚ, όπως προτείνει στη ΓΓΑ να ονομαστεί το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι «Κώστας Πετρόπουλος» ένεκα τιμής για την προσφορά του στο Ελληνικό μπάσκετ, αξίζει να δούμε ποιοι αθλητικοί χώροι στην Πάτρα έχουν όνομα και ποιοι όχι.

Έχουμε λοιπόν:

- Το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός» προς τιμή του ολυμπιονίκη το 1896.

- Το παλέ «Δημήτρης Τόφαλος» για τον «μεσολυμπιονίκη» παλαιστή και αρσιβαρίστα του 1906.

- Το ιδιόκτητο ναυταθλητικό συγκρότημα του ΝΟΠ «Επαμεινώνδας Πετραλιάς» στη μνήμη του ιδρυτή του και μεγάλου παράγοντα του Ολυμπιακού Κινήματος.
- Τρεις αίθουσες του ναυταθλητικού συγκροτήματος του ΝΟΠ φέρουν τα ονόματα «Ανδρέας Γεωργιάδης», Βασίλης Μαραγκόπουλος και Σοφοκλής Κόλλας προς τιμή των πρώην προέδρων του.

- Αίθουσα «Νίκος Ανδριακόπουλος» στο προπονητήριο γυμναστικής στου Λαδόπουλου προς τιμή του μοναδικού χρυσού ολυμπιονίκη της Αχαΐας, το 1896.
- Κερκίδα «Κώστας Δαβουρλής» στο γήπεδο της Παναχαϊκής σε ανάμνηση του κορυφαίου ποδοσφαιριστή.
- «Ανδρέας Κάνιστρας» το ενωσιακό γήπεδο ποδοσφαίρου στη μνήμη του σπουδαίου παράγοντα και προέδρου της ΕΠΣΑ.
- Αίθουσα «Βαγγέλης Μαυρόπουλος» το πυγμαχικό προπονητήριο της ΠΓΕ κάτω από τις κερκίδες του ποδοσφαιρικού της γηπέδου, για τον αξέχαστο προπονητή του τμήματος.
- Αίουσα «Αλέκα Σιούλη» η αίθουσα Τύπου του Παμπελοποννησιακού, για την αξεπέραστη προπονήτρια στίβου της Παναχαϊκής.
- Σύντομα λοιπόν και το κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» για να τιμηθεί ο «Νουρέγιεφ» του Ελληνικού μπάσκετ.

Σημειώνεται πως μετά την ανακατασκευή του, το μεγαλύτερο στάδιο της πόλης, παλαιότερα γνωστό ως «Εθνικό» μετονομάστηκε σε «Παμπελοποννησιακό».

Δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο όνομα τα υπόλοιπα γήπεδα ποδοσφαίρου της πόλης, με τη σημείωση πως αυτό στα Προσφυγικά είναι γνωστό ως «ΓήπεδοΟλυμπιακού [Πατρών]», ούτε και τα ιδιόκτητα γυμναστήρια της ΠΓΕ, της ΕΑΠ, της Ολυμπιάδας και εσχάτως αυτά του Προμηθέα. Ομοίως και οι δημοτικές εγκαταστάσεις, όπως του Λαδόπουλου, το κλειστό στην Αλεξιώτισσα ή το πάλαι ποτέ κολυμβητήριο της Αγυιάς.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech