Νίκη - μισή παραμονή στην Α1 για την ΝΕΠ επί της Λάρισας

Κυριακή, Φεβρουάριος 10, 2019 - 6:21μμ

Το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην Α1 Εθνική Γυναικών του πόλο έκανε σήμερα η ΝΕΠ, καθώς επικράτησε στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» επί του ΝΟ Λάρισας με 12-9, στο ξεκίνημα της γ΄ φάσης του πρωταθλήματος (Ομιλος για θέσεις 5-8).

Η ΝΕΠ μπήκε δυνατά στην πισίνα και προηγήθηκε με 3-0 στο α΄ 8λεπτο χάρη στα γκολ των Λυκοθανάση (2) και Ανδρουτσέλη. Στη β΄ περίοδο ο ΝΟΛ προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε με την Τουλουμτζίδου, όμως οι Μόργκαν και Λυκοθανάση ανέβασαν τη διαφορά στο +4 (5-1). Οι Πατούνα και Κους απάντησαν στην συνέχεια, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 6-4 με τις Λυκοθανάση και Κους.

Στο β΄ ημίχρονο ο ΝΟΛ ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με ένα γρήγορο σερί 3-0, χάρη σε τέρματα των Κους (2) και Κυροδήμου, έκανε το 6-7, όμως η ΝΕΠ κατάφερε να κλείσει προηγούμενη το γ΄ 8λεπτο με βραχεία κεφαλή (8-7), με τα τέρματα των Λυκοθανάση και Μπιτσάκου.

Στη τελευταία περίοδο η ομάδα του Δημήτρη Μπιτσάκου έφτασε στη σημαντική νίκη έχοντας σε μεγάλη μέρα την Λυκοθανάση που σημείωσε τα μισά τέρματα (6) των δελφινιών», ενώ 3 πρόσθεσε η Μπιτσάκου. Διαιτήτευσαν οι Πολυχρονόπουλος και Κραβαρίτης. Τα 8λεπτα: 3-0, 3-4, 2-3, 4-2.

ΝΕΠ (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη 1, Σινεμόγλου, Ρακιντζή, Μόργκαν 1, Ευδ. Τσιμάρα, Πετάση, Μιχαηλίδου 1, Μοίραλη, Μπιτσάκου 3, Σ. Μανέτα, Λυκοθανάση 6, Β. Μανέτα, Χρισανθοπούλου, Γεωργίου.

ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σπύρος Τσιάρας): Καζάνα, Κυροδήμου 1, Τουλουμτζίδου 1, Καλογιάννη, Μ. Μπαλάτσα 1, Ν. Μπαλάτσα, Τοκίνι, Κους 4, Τσιγαρίδα 1, Πατούνα 1, Μιγδάνη.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β' ΟΜΙΛΟΥ (Θέσεις 5-8)

1. ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 9

2. ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 4

3. ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛ.  3

4. ΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ   0

Σ.Σ.: Οι ομάδες μεταφέρουν βαθμούς και από τη Β' Φάση του πρωταθλήματος.

Υποστήριξη: SilkTech