Το σκακιστικό πρωτάθλημα επαγγελματικών τάξεων από τον Προμηθέα

Παρασκευή, Ιανουάριος 25, 2019 - 9:57πμ

Το Πρωτάθλημα Επαγγελματικών Τάξεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το σκακιστικό τμήμα του Προμηθέα έφτασε αισίως στην 10η έκδοσή του και το γιόρτασε με ρεκόρ συμμετοχών. 78 σκακιστές και σκακίστριες συμμετείχαν στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στον φιλόξενο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Το παρών έδωσε η πλειοψηφία των ισχυρών σκακιστών της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αφού είχαμε εκλεκτές συμμετοχές και από σκακιστικούς συλλόγους της Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Αργολίδας.

 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Μετά από 7 συναρπαστικούς γύρους άξιος νικητής αναδείχτηκε ο Πρωταθλητής Δυτικής Ελλάδας, Αλέξανδρος Καραπιπέρης με 6,5 βαθμούς σε 7 παρτίδες. Στην δεύτερη θέση με 6 βαθμούς ένας από τους πλέον ταλαντούχος νεαρούς σκακιστές μας, ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας νεανικών κατηγοριών Δημήτρης Στεφάνου. Αν και μόλις 13 ετών ο Δημήτρης συγκαταλέγεται ήδη στους ισχυρούς σκακιστές της περιοχής μας.

 2 άτομα, άτομα κάθονται και γένι

Στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν με 5,5 βαθμούς οι εκπρόσωποι της προηγούμενης γενιάς Γεωργόπουλος Γιώργος και Κόκκαλης Βασίλης και ένας ακόμα νεαρός, ο τελειόφοιτος ιατρικής Θανάσης Σπηλιάδης. Μετά την άρση της ισοβαθμίας το χάλκινο μετάλλιο απονεμήθηκε στον Γιώργο Γεωργόπουλο που εκτός από ισχυρός σκακιστής έχει πολυετή πλούσια προσφορά σαν διεθνής διαιτητής και διοργανωτής αγώνων υψηλότατου επιπέδου.

 2 άτομα, άτομα κάθονται

Η μάχη στην ομαδική βαθμολογία για ακόμα μία χρονιά ήταν οριακή και κρίθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Επικράτησαν με 20,5 βαθμούς οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, μια νεανική ομάδα αποτελούμενοι από τους Καραπιπέρη Αλέξανδρο, Δεληγιάννη Παρασκευά, Παγώνη Γιάννη και Βεσκούκη Κωνσταντίνο.

 1 άτομο, κοντινό πλάνο

Στην δεύτερη θέση είχαμε ακόμα μικρότερες ηλικίες, αφού με μόλις μισό βαθμό λιγότερο, με 20 βαθμούς τερμάτισε η ομάδα των μαθητών Γυμνασίου με τους περισσότερους βαθμούς να συνεισφέρουν οι Στεφάνου Δημήτρης, Στεφάνου Κωνσταντίνος, Ζαρονίκας Δημήτρης και Καστής Φώτιος.

 2 άτομα, άτομα κάθονται, γένι, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος

Στην τρίτη θέση του ομαδικού πρωταθλήματος με 18,5 βαθμούς η έμπειρη ομάδα των Μηχανικών με τους Μασούρο Παναγιώτη, Πούντζα Χρύσανθο, Μπαμπούνη Γιώργο και Φουρφουρή Νίκο.

 1 άτομο, κάθεται, γένι, πίνακας, κοντινό πλάνο και εσωτερικός χώρος

Ο Προμηθέας βράβευσε φέτος με τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στην ομάδα και στο σκάκι της περιοχής μας δύο εξαίρετες κυρίες του πατρινού σκακιού: Την αθλήτρια του Προμηθέα Αλεξάνδρα Τζιφέρη και την Ζωή Τουμπέλη, που εκτός από διαιτητής του φετινού τουρνουά τυγχάνει και μητέρα νεαρού ταλαντούχου σκακιστή του Προμηθέα!

 1 άτομο, κάθεται, παιδί και κοντινό πλάνο

Ο ΑΣΠ Προμηθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ζαχαροπλαστεία Caravel και το Επιμελητήριο Αχαΐας για την καθοριστική συμβολή τους σε μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση!

Υποστήριξη: SilkTech