Διακρίσεις Πατρινών σκακιστών στο Κύπελλο Λύσης

Πέμπτη, Ιανουάριος 10, 2019 - 12:21μμ

Ο Νίκος Σιδηρόπουλος από την Κοζάνη, ο ισχυρότερος αυτή τη στιγμή Έλληνας λύτης, δεν διέψευσε τα προγνωστικά και τερμάτισε άνετα πρώτος στο φετινό Κύπελλο Λύσης που πραγματοποιήθηκε ανήμερα τα «Φώτα», 6/1/2019, σε πολλές ελληνικές πόλεις ταυτόχρονα.

Αναπόφευκτα μας έρχεται στη μνήμη το 1ο Κύπελλο, πριν από 5 χρόνια, όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση... Ακολούθησαν οι έμπειροι Ανδρέας Παπασταυρόπουλος (Αθήνα) και Παναγιώτης Κονιδάρης (Μεγανήσι Λευκάδας). Πρώτη έφηβος και ταυτόχρονα πρώτη γυναίκα η 17χρονη Κυριακή Καλύβα (Πάτρα). Στις επόμενες θέσεις εφήβων βρίσκονται οι Δημήτρης Κόλλιας (14 ετών, Πάτρα), Ιωάννης Χαριζόπουλος (Πτολεμαΐδα) και Πανορμίτης Χριστοδούλου (12 ετών!, Πάτρα). Δεύτερη γυναίκα η Πετρούλα Κευσίκογλου (Πρέβεζα) και τρίτη η Γεωργία Χριστοδούλου (Πάτρα).

Είναι φανερό ότι η Πάτρα κάνει καλή δουλειά σε αναπτυξιακό επίπεδο... Από τους πρωτοεμφανιζόμενους στο χώρο του Καλλιτεχνικού Σκακιού θα επισημάνουμε την πολύ καλή εμφάνιση των Χρήστου Ζυγούρη (Αθήνα) και Σταύρου Λυράκη (Ηράκλειο), ενώ από τις πολύ μικρές ηλικίες θα δώσουμε συγχαρητήρια στους Εμμανουήλ Αμίρη (10 ετών!, Άλιμος), Δημήτρη Μακρίδη (11 ετών, Πάτρα), Κωνσταντίνο και Χρήστο Τσαρσιταλίδη (14 και 11 ετών αντίστοιχα, Αγριά Μαγνησίας).

Είναι η δεύτερη φορά που η κακοκαιρία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο καθιερωμένο «ραντεβού» των φίλων του σκακιστικού προβλήματος: Σε τέσσερις (!) πόλεις (Θεσσαλονίκη, Δράμα, Άγ. Κήρυκος και Χανιά) ο διαγωνισμός ματαιώθηκε λόγω πολύ κακών καιρικών συνθηκών αλλά και σε πολλές από τις πόλεις που τελικά τα ...κατάφεραν (Αγριά Μαγνησίας, Αλεξανδρούπολη –χαιρετίζουμε τις δύο νέες πόλεις που προστέθηκαν στην «οικογένεια» – Άλιμος, Ερμούπολη, Ηράκλειο, Καρλόβασι Σάμου, Καστοριά, Πάτρα, Πρέβεζα, Πτολεμαΐδα και Χαλκίδα) το χιόνι και το κρύο δεν ήταν οι καλύτεροι σύμμαχοι για μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Νομίζουμε ότι του χρόνου θα πρέπει να γίνει το πείραμα της αλλαγής ημερομηνίας: Μια ανοιξιάτικη μέρα ίσως είναι προτιμότερη...

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech