Τα πρόσωπα της χρονιάς που φεύγει στον Πατραϊκό αθλητισμό

Κυριακή, Δεκέμβριος 30, 2018 - 8:38πμ

Είναι πολλά τα πρόσωπα τα οποία μας απασχόλησαν μέσα στο 2018, για θετικό κυρίως λόγο. αθλητές, προπονητές, παράγοντες, άνθρωποι που υπηρετώντας τον αθλητισμό, υπηρέτησαν και τις δικές τους αρχές. Και πέτυχαν πολλά και θαυμαστά.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί για τους οποίους είχαμε τα καλύτερα μέσα στο 2018; Να τα πρόσωπα της χρονιάς όπως τα επέλεξε το sportin.gr

Κώστας Κατσουράνης

Ηταν ο εγκέφαλος πίσω από την προσπάθεια για επιστροφή της Παναχαϊκής στην ελίτ του ποδοσφαίρου, αλλά και ο κύριος μοχλός πίεσης του ποδοσφαιρικού τμήματος που έφερε μεταξύ άλλων τις διοικητικές εξελίξεις. Με την αποχώρησή του το μέλλον των «κοκκινόμαυρων»  παραμένει ακόμα μετέωρο.

Μάκης Γιατράς
Αποτέλεσμα εικόνας για μακης γιατρας

Ο αρχιτέκτονας της μεγαλύτερης επιτυχίας επαρχιακής ομάδας στην Α1, του Προμηθέα, που τερμάτισε τρίτος στην κανονική διάρκεια της χρονιάς (τέταρτος στα πλέι οφ) και έφτασε στην Ευρώπη.

Αλέξανδρος Ράπτης
Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξανδρος ραπτης

Ο φοβερός και τρομερός Βενιαμίν, που βρέθηκε στα 18 του από την Α2 και τα ερασιτεχνικά... βήματα, βασικός στην Α1, πρώτος σκόρερ και απόλυτος πρωταγωνιστής στον ιστορικό Παναθηναϊκό στα πρώτα του επαγγελματικά... βήματα, ανοίγοντας και την πόρτα της Εθνικής.

Παναγιώτης Πελεκούδας
Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτης πελεκουδας

Ένα από τα σημαντικότερα μέλη της Εθνικής, υπαρχηγός και κατά συνθήκες αρχηγός, μεταγράφηκε σε ακόμα μία ιστορική ομάδα της Ελλάδας (Παναθηναϊκό, μετά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) και μετουσίωσε την φήμη και τις ηγετικές τάσεις που τον ακολουθούν, καθώς εκλέχθηκε πρόεδρος των επαγγελματιών αθλητών βόλεϊ.

Χριστόδουλος Κολόμβος
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστοδουλος κολομβοςΜόνιμο μέλος της Εθνικής με μετάλλια και διακρίσεις από την εποχή του ΝΟΠ, φέτος για να κάνει τη διαφορά, πήρε και ότι τρόπαιο... κυκλοφορούσε στην Τουρκία, σημειώνοντας ιστορικές επιτυχίες για την ομάδα του.

Νίκος Πλέας
Αποτέλεσμα εικόνας για νικος πλεας

Τα έργα μιλάνε από μόνα τους. Μια ακόμα χρονιά γεμάτη μετάλλια και την Παναχαϊκή πρώτη δύναμη στην Ελλάδα. Εργο ζωής το να υπηρετεί την πυγμαχία.

Ανδρέας Πολυχρονόπουλος

Δύο χρυσά κατέκτησε ο 95χρονος Ανδρέας Πολυχρονόπουλος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου βετεράνων στον Αγιο Κοσμά, στους αγώνες των διαχρονικών αθλητών, δηλαδή των βετεράνων αθλητών στίβου. Ο ακατάβλητος, σχεδόν 95 ετών, Ανδρέας Πολυχρονόπουλος μετείχε και πάλι στους αγώνες που τους τίμησε με την παρουσία του. Αγωνίστηκε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας και του μήκους στην κατηγορία Μ95-99. Ο Πολυχρονόπουλος ισάριθμα πανελλήνια και βαλκανικά ρεκόρ!Πιο συγκεκριμένα κατέρριψε το πανελλήνιο και βαλκανικό ρεκόρ στο μήκος με 1.46μ. και στη σφαίρα με 3.85μ., βάζοντας πλώρη να σπάσει και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ρεκόρ (2.15μ. και 7.61μ. αντίστοιχα)! Είναι 95 χρονών και μεταξύ άλλων, ήταν ήδη κάτοχος των εξής πανελλήνιων ρεκόρ στίβου βετεράνων: 90-94 ΕΤΩΝ: 60μ. κλειστού: Ανδρέας Πολυχρονόπουλος 15''.29 το 2014 στη Βουδαπέστη. 200μ. κλειστού: Ανδρέας Πολυχρονόπουλος 59''.53 το 2014 στη Βουδαπέστη. Μήκος: Ανδρέας Πολυχρονόπουλος 1.69μ. το 2014 στο Βουκουρέστι.

Ιάσονας Πολλάτος
 1 άτομο, χαμογελάει, ωκεανός, ουρανός, γέφυρα, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύσηΗταν λίγο μετά την έναρξη του πρώτου 8λέπτου του αγώνα ΝΟΠ - Λάρισα (14-3), τον περασμένο Ιανουάριο στο «Αντώνης Πεπανός» και ο Κώστας Σακκαλής σηκώνει από τον πάγκο, για την πρώτη αλλαγή στο παιχνίδι, τον Ιάσονα Πολλάτο. Μερικές ώρες αφότου έχασε τον πατέρα του, ο 28χρονος περιφερειακός, φόρεσε το σκουφάκι του αγαπημένου του ΝΟΠ κι έπεσε στο νερό για να αγωνιστεί. Ιερή η στιγμή για τον ίδιο και την ομάδα, που μαζεύτηκε μετά το τέλος του αγώνα για να συλλυπηθεί τον Ιάσονα Πολλάτο. Ο προπονητής του Κώστας Σακκαλής είχε να πει τα καλύτερα για τον παίκτη, που έσπευσε για πολλούς λόγους να βοηθήσει μια τέτοια μέρα την ομάδα του. Ήθος!

Γιάννης Αχιλλεόπουλος
Αποτέλεσμα εικόνας για γιαννης αχιλλεοπουλοςΑίσθηση και μόνο ευχάριστα αισθήματα προκάλεσε η είδηση πως ο πατρινός βολεϊμπολίστας Γιάννης Αχιλλεόπουλος, αφού ενημερώθηκε από το «Χάρισε Ζωή», εγγράφηκε ως δότης μυελού των οστών. Μάλιστα σε συζήτηση που είχε με τους Μάριο Μάντζο και Γιάννη - Στέλιο Παπαδόπουλο αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθούμε όλοι για τη σημασία αυτής της πράξης!

Νίκη Ανδρεοπούλου
 1 άτομο, στέκεται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Παράδειγμα για όλους η Νίκη Ανδρεοπούλου. Μία λάτρης του αθλητισμού, ερασιτέχνης αθλητής, αλλά και μάν που σε πραγματικά δύσκολους καιρούς αποδεικνύει καθημερινά με τη στάση ζωής της πως ο αθλητισμός είναι ιδέα, είναι κίνητρο ζωής. Παλαιότερα έτρεχε σε λαϊκούς αγώνες, κυρίως σε μαραθωνίους, υπηρετώντας έτσι την αγάπη της, τον λαϊκό μαζικό αθλητισμό. Στην πορεία προέκυψε η ...οικογένεια, παντρεύτηκε έκανε τρία παιδιά και φυσικά ...αραίωσε από τους αγώνες. Ομως καθώς τα παιδιά μεγάλωσαν (ο πρώτος είναι πια 14 ετών) βρήκε τον ελεύθερο χρόνο και μαζί και το κίνητρο! Αποφάσισε να πάει στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όχι για να κάνει στίβο, αλλά για να μυήσει τα παιδιά της στον αθλητισμό. Πήγε με σκοπό να τα εγγράψει στις ακαδημίες στίβου της Ολυμπιάδας, όπερ κι εγένετο. Πηγαίνοντας στο Στάδιο «έπεσε» πάνω στην Ντίνα Μπορνιβέλη, προπονήτρια της Ολυμπιάδας που της πρότεινε να ξεκινήσει την άσκηση - άθληση, κάνοντας βάδην. Η Νίκη Ανδρεοπούλου, 35 ετών πλέον, δέχθηκε, ήταν αρχές Μαρτίου, συγκεκριμένα 1η Μαρτίου του 2015 που ξεκίνησε κάνοντας την πρώτη της προπόνηση. Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, στην πορεία έβγαλε δελτίο αθλητή στην Ολυμπιάδα και στις 28 Μαρτίου πήρε μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 20.000μ. βάδην γυναικών. Το 2018 την βρήκε να έχει κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου, ενώ έγινε, στα 50.000μ. βάδην, η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στην ιστορία του αγωνίσματος στην Αχαΐα! Συν τοις η επίδοσή της στο 50άρι ήταν και όριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο!

Νίκος Ρουμελιώτης
Αποτέλεσμα εικόνας για νικος ρουμελιώτης

Ο κορυφαίος Πατρινός παίκτης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο ακόμη και στα 41 του χρόνια, ωστόσο στα διοικητικά δεν τα κατάφερε εξίσου καλά. Το καλοκαίρι ήθελε να αναστείλει την λειτουργία της Παναχαϊκής, στη συνέχεια αποχώρησε και πλέον η ομάδα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Δημήτρης Μπιτσάκος
 1 άτομο

Τα γυναικεία τμήματα υποδομών της ΝΕΠ τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να φέρνουν διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο με το ταλέντο των "δελφινιών" να ξεχωρίζει. Ωστόσο βασικός υπεύθυνος για αυτό δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Μπιτσάκο.

Αγγελική Γιαννακέα και Μαργαρίτα Μπιτσάκου
Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.  1 άτομο, χαμογελάει, στέκεται

Οι δύο νεαρές αθλήτριες της ΝΕΠ αναδείχθηκαν "χάλκινες" παγκόσμιες πρωταθλήτριες με την Εθνική ομάδα των νεανίδων του πόλο τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Λευκορωσία. Οι νεαρές πολίστριες απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι έχουν μέλλον στις πισίνες.

Δημήτρης Γασπαρινάτος
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης Î³Î±ÏƒÏ€Î±ÏÎ¹Î½Î±Ï„Î¿Ï‚Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας έχει φέρει ήδη δύο μεγάλες διοργανώσεις στην Πάτρα, με τελευταίο το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών και το διεθνές τουρνουά πυγμαχίας "The unknown champion". Ωστόσο ο ίδιος τονίζει συνεχώς ότι αυτά ήταν μόνο η αρχή.

Α.Λ. - Η.Μ. - Τ.Σ.

Υποστήριξη: SilkTech