Η Γεωργία Ζαβιτσάνου ανάμεσα στους πρωταθλητές του πινγκ πονγκ που διαπρέπουν στην Ευρώπη

Κυριακή, Δεκέμβριος 30, 2018 - 7:25πμ
Ζαβιτσάνου - Τόλιου

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2018, τα μεγάλα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα οποία αγωνίζονται Έλληνες διεθνείς, βρίσκονται κάπου στη μέση των διαδρομών τους. Σε κλαμπ 1ης εθνικής κατηγορίας βρίσκονται οι Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Ντανιέλ Τσιόκας, Μαρία Χριστοφοράκη, Χριστίνα Φίλη, η Κατερίνα Τόλιου (πρώην αθλήτρια των Φοινίκων Γλυφάδας Πατρών), η πατρινή πρωταθλήτρια Γεωργία Ζαβιτσάνου, ενώ στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας, μίας ακόμα προηγμένης χώρας στο άθλημα, μετέχει ο Γιώργος Φραγκούλης.

Καθώς αργεί, λόγω των εορτών, η επιστροφή στη δράση, επιχειρούμε μία επισκόπηση στην έως τώρα πορεία των πρεσβευτών της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και των ομάδων τους σε αυτά τα πρωταθλήματα. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι τρεις ομάδες πρωταθλητών μας προηγούνται στους βαθμολογικούς πίνακες. Η Μπογκόρια του Γκιώνη στην Πολωνία, η Έσλοβ του Σγουρόπουλου στη Σουηδία και η Στόρφορς της Τόλιου και της Φίλη στη Σουηδία, ενώ τον τίτλο κυνηγά και η Ντίεστ του Κρεάνγκα στο Βέλγιο. Επιγραμματικά:

Στην κατηγορία των γυναικών συναντάμε σε μεγάλο πρωτάθλημα Ελληνίδες πρωταθλήτριες μόνο στη Σουηδία. Είναι συνολικά 4 και φυσικά αφήνουν τα δικό τους στίγμα στη Σούπερ κατηγορία της σκανδιναβικής χώρας.

Η Στόρφορς κατ' αρχάς, προηγείται στη βαθμολογία στο τέλος του 1ου γύρου με 13 βαθμούς. Είναι αήττητη και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να διατηρήσει τα πρωτεία μετά τον περσινό της τίτλο. Η Κατερίνα Τόλιου είναι βασικό «όπλο» και σε αυτή την πορεία. Τα πάει εξαιρετικά σε αυτό το πρώτο μισό και στον τελευταίο αγώνα, στη νίκη με 6-1 επί της Άρβικα, είχε 2 θετικά αποτελέσματα.

Στη Στόρφορς είναι και η Χριστίνα Φίλη ως γνωστόν, απλά προς το παρόν έχει αγωνιστεί μόνο σ' ένα διήμερο, τον Οκτώβριο και γενικά έχει συμφωνήσει για λίγα παιχνίδια.

Η Μελαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 8 βαθμούς. Για την 7η αγωνιστική στα μέσα Δεκεμβρίου είχε χάσει με 6-2 ως φιλοξενούμενη από τη Γιούνο χωρίς την πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2016 στη σύνθεσή της. Στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, στο 6-0 επί της Λίκεμπι εκτός έδρας, ήταν παρούσα η Ζαβιτσάνου και είχε σημειώσει 2 νίκες.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech