Ζει για την πυγμαχία ο Στέργιος Δούμπας

Τρίτη, Αύγουστος 7, 2018 - 10:59πμ

Από τους πλέον ταλαντούχους νέους πυγμάχους της Πάτρας είναι ο Στέργιος Δούμπας του Τόφαλου.

Στα 18 του χρόνια έχει στεφθεί ήδη τρεις φορές πανελληνιονίκης. Η αρχή έγινε το 2014 στα 50κ. παμπαίδων (3ος) και ακολούθησαν τα μετάλλια στο παίδων το 2015 (2ος στα 54κ.) και το 2017 στο νέων (3ος στα 56κ.).

Κάνει έξι χρόνια πυγμαχία στον Τόφαλο, από τα 12 όταν ξεκίνησε με παρότρυνση του προπονητή του Μάκη Συνοδινού. Παλαιότερα είχε κάνει ένα μικρό πέρασμα από το ποδόσφαιρο, αλλά τον τράβηξε το ρινγκ.

Μόλις ολοκλήρωσε το Λύκειο κι έχει σκοπό να σπουδάσει μαγειρική και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο, είτε στην Πάτρα είτε ακόμα και στο εξωτερικό. Έχει δύο αδελφές, την Αγγελική και τη Ζωή που κάνουν στίβο στην Πατραϊκή Ένωση, ενώ ο πατέρας του Γιώργος ήταν ποδοσφαιριστής με μακρά θητεία στην Αρόη, τον Φωστήρα και αλλού. Σε αντίθεση με σύνηθες περιπτώσεις, οι γονείς του τον έχουν δει πολλές φορές αγωνζόμενο στο ρινγκ, ενώ δεν τον αποθάρρυναν από το να κάνει πυγμαχία.

Πρότυπό του είναι ο Ρόι Τζόουνς και θα κάνει πυγμαχία όσο μπορεί. Του λείπει ένα χρυσό μετάλλιο ενώ εξήγησε τι του αρέσει στο άθλημα: «Τα πάντα! Με ηρεμεί ψυχικά η πυγμαχία. Ειδικά οι αγώνες όπου η αδρεναλίνη είναι στα ύψη». Τόσο απλά!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ετικέτες

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική