Ζαφειράκη και Γιαννακέα της ΝΕΠ, στις κορυφαίες γκολκήπερ της Α1 πόλο

Πέμπτη, Ιούνιος 16, 2022 - 5:00μμ

Η καθιερωμένη ψηφοφορία του pisina.net για τις καλύτερες παίκτριες της Α1 κατηγορίας γυναικών που ολοκληρώθηκε τέλη Μαΐου αλλά και του κυπέλλου Ελλάδος, ολοκληρώθηκε.
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι προπονητές / τριες των ομάδων της Α1 προαιρετικά και χωρίς η άποψή τους να απηχεί την γνώμη των συλλόγων. Οι προπονητές / -τριες ψήφισαν- κατά σειρά αξιολόγησης - τις 5 καλύτερες παίκτριες (Ελληνίδες και ξένες), τις 5 κορυφαίες νέες (Κ-19 και νεότερες) και τις 5 τερματοφύλακες που ξεχώρισαν.
Αναφορικά με την κατηγορία της κορυφαίας τερματοφύλακα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, η ψηφοφορία ανέδειξε τα εξής αποτελέσματα:
ΧΡΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ) 42 βαθμοί
Εντίνα Γκανγκλ (ΑΝΟ Γλυφάδας) / Εύα Καρύτσα (ΑΝΟ Γλυφάδας) 19 βαθμοί
Άσλει Τζόνσον (Εθνικός) / Ιωάννα Σταματοπούλου (Ολυμπιακός) 15 βαθμοί
Μαρίνα Κοτσιώνη (ΝΟ Βουλιαγμένης) 14 βαθμοί
Κατερίνα Ζαφειράκη (ΝΟ Λάρισας) 7 βαθμοί
Αλεξία Τζούρκα (Πανιώνιος) 5 βαθμοί
Εμμανουέλα Αρχοντάκη (ΑΕΚ) 5 βαθμοί
Αγγελική Γιαννακέα (ΝΕ Πατρών) 5 βαθμοί
Ελένη Σωτηρέλλη (Εθνικός) 3 βαθμοί
Μαρία Καραγιάννη (ΝΟ Ρεθύμνου) 1 βαθμός
Με μεγάλη διαφορά η Χρυσή Διαμαντοπούλου του υπερπρωταθλητή Ολυμπιακού ψηφίστηκε σχεδόν από άπαντες τους προπονητές και αποτελεί την καλύτερη Ελληνίδα τερματοφύλακα στο χώρο της υδατοσφαίρισης εδώ και πολλά χρόνια, μια επιλογή που δεν προκάλεσε έκπληξη. Για αυτό το λόγο άλλωστε και η απουσία της από την Εθνική ομάδα αποτελεί ένα "πλήγμα" για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι δύο πορτιέρο του ΑΝΟΓ μοιράστηκαν τη 2η θέση με ίσες ψήφους, δηλαδή η Γκανγκλ και η Καρύτσα που και οι δυο τους έβαλαν το λιθαράκι τους στην εξαιρετική πορεία της ομάδας τους προς τους τελικούς.
Να σημειωθεί πως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Αλεξάντερ Τσίριτς, ακολούθησε την ίδια τακτική με τον προκάτοχό του , Χάρη Παυλίδη, και δεν έβαλε καθόλου παίκτριες της ομάδας του μέσα στις επιλογές του, ψηφίζοντας αποκλειστικά από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 10 προπονητές και προπονήτριες και πρόκειται για τους Κώστα Σακαλή, Κώστα Γαλανόπουλο, Θοδωρή Ανδρεάκο, Ανέστη Πεσματζόγλου, Αλεξάντερ Τσίριτς, Λευτέρη Βούρο, Αντιόπη Μελιδώνη, Τάσο Παπαναστασίου, Κική Λιόση και Χρύσα Χατζέλη.
Επίσης, η τεχνικός του Εθνικού, Αντιγόνη Ρουμπέση αλλά και ο Γιώργος Τσόκας του Ηλυσιακού, που είναι και Ομοσπονδιακός τεχνικός, απείχαν από την σχετική ψηφοφορία.
pisina.net

Υποστήριξη: SilkTech