Ξύλο και των γονέων στο ΝΟΠ - Καλαμάκι (σαν σήμερα 30/6/1979)

Ιστορικό όσο και επεισοδιακό είναι και  πρώτο παιχνίδι που έγινε ποτέ στο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Είναι καλοκαίρι του 1979, το κολυμβητήριο έχει εγκαiνιαστεί εν χορδαίς και οργάνοις.

Παρασκευή 22 Ιουνίου ήταν τα εγκαίνια και ο ΝΟΠ είχε μια εβδομάδα μπροστά του να προετοιμαστεί καθώς για το Σάββατο 30 Ιουνίου (ακριβώς σα σήμερα πριν από 39 χρόνια)( είχε προγραμματιστεί ο αγώνας για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής πόλο, ενώ την επομένη, την Κυριακή 1 Ιουλίου θα υποδεχόταν τον Βόλο.

Δυστυχώς το πρώτο παιχνίδι στην Αγυιά και το πρώτο του ΝΟΠ στην 60χρονη (τότε) ιστορία του σε κολυμβητήριο της πόλης, σκιάστηκε από πρωτοφανή επεισόδια μεταξύ θεατών, αθλητών και παραγόντων. Υπήρξε ρίψη αντικειμένων (παπούτσια κλπ) στον διαιτητή Τσαντά (ο άλλος ήταν ο Διαθεσόπουλος) ενώ κατευναστικά λειτούργησε ο Πέτρος Καθρέπτας.

Ο ΝΟΠ τιμωρήθηκε με τιμωρία της έδρας (καταπέλτης η έκθεση του παρατηρητή Δ. Καραδημήτρη -γγ τότε της ΕΚΟΦ/ΚΟΕ0 που απείλησε με εκκένωση του κολυμβητηρίου), ξεσπιτώθηκε και πάλι στην Αθήνα. Ευτυχώς απέφυγε τα χειρότερα, τερμάτισε 8ος στο πρωτάθλημα και απέφυγε τον υποβιβασμό (έπεσαν Καλαμάκι και Μυτιλήνη).

Πρόεδρος του ΝΟΠ ήταν ο Μίμης Γιαννούλης που είχε τιμωρηθεί με αποτέλεσμα από την 19η Αυγούστου να τον διαδεχθεί για μικρό διάστημα ο Κώστας Θανασουλόπουλος. Προπονητής της ομάδας ήταν ο Γιουγκοσλάβος Μίλο Λούσιτς.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech