ΤΡΟΜΕΡΟ: Η Νόρα Δράκου για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δευτέρα, Μάιος 31, 2021 - 2:00μμ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Ακρόπολις» που πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ.

Η πιο ευχάριστη είδηση ήταν η συμμετοχή της πατρινής πρωταθλήτριας Νόρας Δράκου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ένα εξίσου σπουδαίο γεγονός της τελευταίας ημέρας ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε η σκυταλοδρομία 4Χ100 μικτής ομαδικής mixed με τους Απόστολο Χρήστου, Κωνσταντίνο Μερετσόλια, Άννα Ντουντουνάκη και Νόρα Δράκου (δυο άνδρες και δυο γυναίκες). Ο χρόνος ήταν 3.45.38 (το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 3.49.21 από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης) και αποτελεί σήμερα την 15η επίδοση στον κόσμο, γεγονός που σημαίνει ότι εάν κάτι δεν αλλάξει δραματικά τις επόμενες 24 ώρες (μέχρι 31 Μαΐου) η ομάδα αυτή θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (μετέχουν οι χώρες με τις 16 καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο).

Οι επόμενες 24 ώρες είναι σημαντικές για την κλασική κολύμβηση της χώρας γιατί εκτός από την ανωτέρω σκυταλοδρομία η Ελλάδα έχει την 16η επίδοση στα 4Χ100 μικτής (Χρήστου, Μερετσόλιας, Βαζαίος, Γκολομέεβ) και υπάρχει μεγάλη ελπίδα να εκπροσωπήσει και αυτή την χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ήδη στο Τόκιο έχει εξασφαλίσει συμμετοχή η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο.
Να σημειωθεί ότι εάν τα δεδομένα δεν αλλάξουν και η Ελλάδα πάρει τελικά την πρόκριση, η Κυριακή 30 Μαΐου θα είναι μια σημαδιακή ημέρα για τον Κωνσταντίνο Μερετσόλια που θα βρεθεί για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Νόρα Δράκου που θα πάει για τρίτη φορά στην κορυφαία αυτή διοργάνωση.

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Θα βρεθώ για τρίτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες. Έχω προσπαθήσει πολύ για την επίτευξη του ορίου, το οποίο δεν έχει έρθει σε ατομικό επίπεδο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ευχαριστώ τον Απόστολο και την Άννα που ενώ έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους τους Ολυμπιακούς, πάλεψαν ....σαν σκυλιά για να μπορέσουν να προσφέρουν μια θέση στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, σε μένα και τον Κωνσταντίνο» τόνισε στην σελίδα της ΚΟΕ η Νόρα Δράκου και προσέθεσε: « Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την ομαδική δουλειά που πρέπει να γίνεται στην Ελλάδα. Οι σκυτάλες πρέπει να ξαναμπούν στο κάδρο. Εάν προκριθούμε, θα πάμε στο Τόκιο όχι για να τερματίσουμε 16η, εκτιμώ ότι μπορούμε να πλασαριστούμε στις πρώτες 10 ομάδες. Είμαι πολύ χαρούμενη επίσης για τον Κωνσταντίνο Μερετσόλια που μπορεί να πάει πολύ καλύτερα στο μέλλον. Είναι ένα παιδί που κολυμπάει με πάθος, είναι εξαιρετικό παιδί και μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς είναι τεράστιο θέμα γι αυτόν».

Υποστήριξη: SilkTech