Θεολόγο τον ήθελε, όχι αθλητή στίβου

Το Τσιβδί όπου κατοικούσαν Χρηστόπουλος και Τσικλητήρας

Οι Πατρινοί συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στα πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου.

Στις 9 και 10 Μαρτίου 1896 στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας, διεξήχθησαν οι Α' Πανελλήνιοι Δοκιμαστικοί Αγώνες, όπως αποκλήθηκαν, οι οποίοι αποτέλεσαν το κριτήριο για την επιλογή των Ελλήνων αθλητών που θα μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896.

Φυσικά συμμετείχαν τόσο ο Παναχαϊκός όσο και η ΓΕΠ, κάνοντας «σεφτέ» στα μετάλλια. Εκπροσωπήθηκαν με 33 αθλητές, εκ των οποίων οι 21 του Παναχαϊκού και οι 12 της Γυμναστικής Εταιρείας, με τους έξι να προκρίνονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την Αθήνα επέστρεψαν τις 12 Μαρτίου οι αθλητές του Παναχαϊκού και την επομένη της Γυμναστικής Εταιρείας.

Τα μέλη κι οι φίλοι της Γυμναστικής Εταιρείας πανηγύριζαν για την πρόκριση των τεσσάρων αθλητών της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ιδιαίτερα ζωηρές εκδηλώσεις έγιναν στη συνοικία Τσιβδί (η παραλιακή περιοχή μεταξύ Γούναρη και Αγίου Ανδρέα), όπου κατοικούσαν ο Τσικλητήρας και ο παλαιστής Χρηστόπουλος, του οποίου ο πατέρας δεν συμμεριζόταν τον γενικό ενθουσιασμό.

Σε όσους τον συνέχαιραν για την επιτυχία του γιου του απαντούσε: «Δεν τα ήθελα εγώ αυτά. Εγώ τον ήθελα Γέγλε». (Ο Γέγλες ήταν θεολόγος και ιεροκήρυκας που εντυπωσίαζε με την ευγλωττία του).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech