Τα τελευταία δύο παιχνίδια της Παναχαϊκής στα Προσφυγικά

Εδώ και μισό αιώνα, μόλις δύο φορές έχει παίξει η Παναχαϊκή στο γήπεδο των Προσφυγικών και στο οποίο, γενικότερα, εδώ και χρόνια δεν έχει παίξει καμία ομάδα (κι άγνωστο πότε θα ξαναπαίξει).

Η προτελευταία φορά για την Παναχαϊκή ήταν το 1967, τότε δηλαδή που με την απόφαση Ασλανίδη διαλύθηκαν -συγχωνευμόμενες στο Πάτραι- όλες οι ομάδες της πόλης.

Την περίοδο 1966-'67 στην Β' Εθνική έπαιζαν η Παναχαϊκή, ο Ολυμπιακός και η Θύελλα. Κατά σύμπτωση η Παναχαϊκή έδωσε συνεχόμενα τα εκτός έδρας παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό (4-1-1967) και την Θύελλα (15-1-1967), στην προτελευταία της επίσκεψη στα Προσφυγικά.

Νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό (11' Δαβουρλής, 74' Μιχαλόπουλος) και επίσης 2-0 την Θύελλα (48' Δαβουρλής - 90' Καρτερουλιώτης).

Τι άλλο κοινό υπήρχε; Ο πολύς κόσμος, αφού με τον Ολυμπιακό υπήρχαν 2.500 θεατές και με την Θύελλα 5.000 (σύμφωνα με τις εφημερίδες της περιοχής), αλλά και το ότι είχαμε μεγάλα επεισόδια με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την διαιτησία.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό (διαιτητής ο Τζαβάρας), αμφισβητήθηκε το γκολ του Μιχαλόπουλου και ο αγώνας διεκόπη για μισή ώρα. Η ΕΠΟ, φοβούμενη για το ματς με την Θύελλα, έφερε ξένο διαιτητή τον Αιγύπτιο Ιμάμ Χουσεϊν, αλλά και πάλι είχαμε επεισόδια.

Ως γνωστόν η Παναχαϊκή αντιμετώπιζε πάντα εχθρικό κλίμα στα Προσφυγικά.

Αυτό ήταν το προτελευταίο της παιχνίδι στα Προσφυγικά. Ξαναπήγε το 2003 και πάλι στη Β' Εθνική, φιλοξενούμενη του Πατραϊκού (19/10/2003). Έχασε 1-0 και λίγο αργότερα αποχώρησε από το πρωτάθλημα συνεπεία οικονομικής καταστροφής.

Λίγους μήνες μετά, ο τότε αντίπαλός της, «θυσιάστηκε» και η Παναχαϊκή με νέο ΑΦΜ και νέο όνομα (ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005) συνέχισε στη Β' Εθνική, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Η Παναχαϊκή σε παράταξη: Λεγάτος, Σαραντόπουλος, Κουνιώτης, Σίδερης, Νικολάου,  Αμβράζης. Καθιστοί: Μιχαλόπουλος, Καρτερουλιώτης, Τεπελένης, Δαβουρλής, Καραμπινάς

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech