Τα πολλά κυβικά του Ανδρέα Χούσα

Δευτέρα, Νοέμβριος 16, 2020 - 5:32μμ

Πολλά τα ...ποδοσφαιρικά κυβικά του Ανδρέα Χούσα ενός εκ των «ονομάτων» της Αχαϊκής και του φετινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής κατηγορίας.

Γεννήθηκε Νοέμβριο του 1993 στην Αλβανία και δύο ετών βρέθηκε στην Πάτρα και την Ελλάδα.
Ξεκίνησε μικρός μπάλα στον Πατραϊκό και από κει, με τη συγχώνευση του 2005 βρέθηκε στη νεκραναστημένη Παναχαϊκή. Η συνεχεία στο Μαζαράκι, στους νέους της Παναχαϊκής, στην ανδρική ομάδα για μια 4ετία και κει κάπου η πρώτη μεγάλη απογοήτευση. Σκέφτηκε να το κόψει με ξαναγύρισε. ΠΑΟ Βάρδας, Τόρε Λεβάντες στην Ισπανία, Πανθηραϊκός Σαντορίνης, Σαντορίνη 2020 και φέτος βασικό «καναρίνι» με τα «κιτρινόμαυρα».

Με την Παναχαϊκή έφτασε στο πικ, ήταν και πιτσιρικάς. 80 συμμετοχές με την ανδρική ομάδα σε Β' Εθνική και Κύπελλα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν αυτή που ήθελε. Ελπίζει για το καλύτερό της πάντως. «Δύσκολο πράγμα ο πρωταθλητισμός στην Super League II, μα εμπιστεύομαι πολύ τον προπονητή της. Δεν έχω πλήρη εικόνα της ομάδας, μου αρέσει όμως ο αριστεροπόδαρος ο Μασούρας, ταλέντο! Είναι και οικονομικό το θέμα του πρωταθλητισμού, πάντως, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, ως προς τις επενδύσεις, το πάει στη σωστή κατεύθυνση».

Πολυσύνθετος παίκτης ο Ανδρέας Χούσα έχει παίξει σε όλες τις θέσεις, στόπερ, εξάρι, οκτάρι, αριστερό μπακ, δεκάρι και φέτος στην Αχαϊκή, μπακ.

Μίλησε στο sportin.gr για τους στόχους της Αχαϊκής στο φετινό πρωτάθλημα: «Πρώτα απ' όλα να σωθούμε άνετα, νωρίς - νωρίς. Νομίζω θα είμαστε ανταγωνιστικοί σε έναν όμιλο με πολλές ομάδες στο ίδιο επίπεδο. Κουβέντα και για τη βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Super League: «Υπάρχει μία καλή ομάδα ο Ολυμπιακός που δουλεύει πολύ και ο ΠΑΟΚ που δείχνει ότι τον ακολουθεί. Σε επίπεδο παικτών ο Τσιμίκας, κι ο Φορτούνης, αλλά δεν παίζει».

Μια ζωή Ψηλαλωνίτης ο Χούσα θυμήθηκε την καλύτερη του στιγμή, με την Παναχαϊκή, τότε που παίζανε μαζί με την ΑΕΚ στη Β' Εθνική και την χειρότερη το 2014, όταν η Παναχαϊκή έχασε στο Στάδιο από τον Φωστήρα 1-0.
Δεν κάνει όνειρα και δεν μιλάει για μεγάλους στόχους, παραδέχθηκε πως παίζει μπάλα για χόμπι, με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Το αγαπάω δεν αντέχω χωρίς τη ρημάδα». Ρωτήθηκε τέλος που θα έλεγε ευχαριστώ και απάντησε «thanks for the memories», για κείνη την όμορφη χρονιά του στην Παναχαϊκή, με Φούφουλα, Ουρτάδο, Ντίνα, Φουρτάδο, Κοιλιάρα, Λαμπρόπουλο και λοιπούς. Μαζί και τους προπονητές Φίλιππα Σχοινά, Κώστα Σωτηρόπουλο, Νίκο Παπαδόπουλο και Νίκο Πατρώνη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech