Τα όνειρα του Χρήστου Καρκασίνα

Τετάρτη, Μάρτιος 7, 2018 - 12:15μμ

Είναι ένας από τους πανελληνιονίκες πατρινούς αθλητές του τάε κβον ντο που θα αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών που ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 9 Μαρτίου στο «Δημήτρης Τόφαλος».

Ο λόγος για τον Χρήστο Καρκασίνα της Έκρηξης, με ασημένιο μετάλλιο το 2013 στο παιδικό πρωτάθλημα, ενώ ακολούθησαν πολλά ακόμα σε διάφορες διοργανώσεις. Ήταν 2ος στο Σχολικό το 2016, 1ος στο κύπελλο το 2016 και 2ος το 2014, επίσης 3ος στο Ακρόπολις το 2016, 1ος στο G1 της Κω (2014), 1ος στο «YOUTH GAMES» το 2014 στην Ιταλία, αλλά και στο G1 της Σόφιας το 2015.

Ο Χρήστος Καρκασίνας γεννήθηκε το 1998 και είναι κάτοχος 2 dan. Συμπληρώνει 12 χρόνια στο άθλημα, καθώς ξεκίνησε το 2006 όταν λειτούργησε δίπλα στο σπίτι του το γυμναστήριο του Α.Σ. «Έκρηξη». Μπήκε, ξεκίνησε και δεν ξαναβγήκε!

Δεν έκανε ποτέ άλλο άθλημα, παρά μόνο τάε κβον ντο με τον δάσκαλό του τον Αντώνη Αντωνακόπουλο, μονάχα στο σχολείο έπαιζε μπάλα (τέρμα) και βόλεϊ.
Ανήκει στην κατηγορία των νέων, αυτό σημαίνει πως εκτός από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, θα αγωνιστεί και στο νέων, έχοντας υψηλούς στόχους. «Είναι δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση, λόγω σπουδών δεν είμαι στην κατάσταση που θα ήθελα, αλλά ο στόχος μου είναι το βάθρο» είπε ο 20χρονος φοιτητής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο ΤΕΙ Ηπείρου.

Μένει στην Ηγουμενίτσα, που για έναν νέο που μεγάλωσε στην Πάτρα, δεν προσφέρει τις ίδιες χαρές, όπως η ζωή στην Πάτρα! Αν ΄πολα πάνε καλά θα ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα όπου σπουδάζει, ενώ «καλοβλέπει» και την προπονητική τάε κβον ντο.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να σταματήσω τον πρωταθλητισμό, όσο επίπονο και με κόστος, είναι. Θα κάνω τάε κβον ντο όσο αντέχω», απάντησε σχετικά.
Όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο θα έχουν διαπιστώσει πως ατού του είναι τα πόδια του. Ο ίδιος συμπληρώνει το μειονέκτημά του: «Η διαχείριση του άγχους στον αγώνα».

Ο Χρήστος Καρκασίνας ονειρεύεται μια θέση με την Εθνική σε ένα Ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα και γιατί όχι σε μια Ολυμπιάδα».

Την Παρασκευή ο Χρήστος Καρκασίνας και δεκάδες ακόμα πατρινοί θα αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Πάτρα. Πρέπει να έχουν την στήριξη όλων για να ζήσουν το όνειρό τους, να δικαιώσουν και να επιβεβαιώσουν τον αθλητισμό της πόλης τους!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech