Τα έξι χρυσά μετάλλια της Νόρας Δράκου

Τρίτη, Φεβρουάριος 21, 2023 - 10:00πμ

Η Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) και ο Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων OPEN, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» στην Αλεξανδρούπολη.
Την απονομή του σχετικού βραβείου έκαναν, ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανος Αυγουλέας και ο Έφορος Κολύμβησης της ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης.
Τα περισσότερα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Πατρινή Νόρα Δράκου (ΠΑΟ) με έξι σε 50 και 100μ ύπτιο, 50μ ελεύθερο και 4Χ100μ ελεύθερο, 4Χ100μ ελεύθερο mixed και 4Χ100μ μικτή.
Η Άννα Ντουντουνάκη, τόνισε: «Η διοργάνωση ήταν πολύ ωραία σε ένα κολυμβητήριο που είναι το καλύτερο μετά το ΟΑΚΑ στην Ελλάδα. Για μένα ήταν ο πρώτος δυνατός αγώνας μετά το καλοκαίρι. Έκανα ένα διάλειμμα για να ξεκουραστώ και σωματικά και ψυχολογικά ώστε να επανέλθω δυνατή. Ήταν η αρχή για όσα θα ακολουθήσουν. Γενικά είμαι ευχαριστημένη. Ο στόχος μου δεν ήταν το Πανελλήνιο αλλά δεδομένων των συνθηκών και της κατάστασης στην οποία ήμουνα θεωρώ ότι ήταν αρκετά καλές οι επιδόσεις». Στην συνέχεια εμφανώς συγκινημένη η Ντουντουνάκη πρόσθεσε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου γιατί έχει προσπαθήσει πάρα πολύ φέτος για να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και είναι κάτι το οποίο το προσπαθεί μόνος του. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ».
Χρήστος Παπαδόπουλος (ΝΟ Αλεξανδρούπολης) – 1ος στα 100μ. ελεύθερο ανδρών: «Η κούρσα ήταν πολύ ωραία, είμαι ευχαριστημένος για την εποχή αυτή που βρισκόμαστε. Αναφορικά με την σκυτάλη, είμαστε δεμένοι ως παρέα στο ΝΟΑ και αυτό μας οδήγησε στο να πάρουμε την 2η θέση εκεί. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική».
Ευαγγελία Παπαδοπούλου (ΩΚΕΑΝΟΣ) – 1η στα 200μ. ύπτιο: «Ήταν ένας στόχος μου αυτό που κατάφερα, έδωσα το 100% μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Δεν ήταν εύκολο, χρειάστηκαν πολλές θυσίες, προσπάθεια, σκληρή δουλειά, γι' αυτό είναι μεγάλη η ευχαρίστηση. Το κλίμα των αγώνων ήταν πολύ ωραίο».
Μαρία Τροχαλάκη (ΟΣΦΠ) – 1η στα 100μ. ελεύθερο: «Ήταν μία πολύ καλή κούρσα. Το περίμενα ότι θα καταφέρω κάτι καλύτερο από το πρωί και φαίνεται ότι η δουλειά μου ανταμείβεται. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική και συνεχίζουμε για το καλύτερο».
Αρκάδιος Γιώργος Ασπούγαλης (Νέος Ηρακλής) – 1ος στα 100μ. πρόσθιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Είχαμε κάποιες αναποδιές τον τελευταίο καιρό αλλά τα καταφέραμε. Η διοργάνωση ήταν άψογη. Λατρεύω το κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Θέλω να έρχομαι πιο συχνά και ελπίζω να γίνονται περισσότερες διοργανώσεις στην Περιφέρεια γιατί έχουμε πολύ καλά κολυμβητήρια στην Βόρεια Ελλάδα».
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ιπέκ Μπουρτσού Αϊντινέρ από το σύλλογο ΕΝΚΑ της Τουρκίας. Κατέκτησε τη πρώτη θέση στα 400μ. μικτή ατομική και είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τον προπονητή μου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να κολυμπήσω σε αυτούς τους αγώνες καθώς λόγω του μεγάλου σεισμού στην Τουρκία δεν κατάφερα να το πράξω εκεί. Ήταν μία πολύ καλά οργανωμένη διοργάνωση».

Υποστήριξη: SilkTech