Συγχαρητήρια Ολυμπιακού Πατρών προς τον ΟΣΦΠ

Ηδη, από το 1926 οι ποδοσφαιρικοί -και όχι μόνο- σύλλογοι της Αχαΐας έχουν αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Ενας ενδιαφέρων τομέας είναι η αλληλογραφία τους με συλλόγους της Αθήνας.

Σημαντική πληροφόρηση προς τούτο, έχουμε από το ιστορικό αρχείο του Ολυμπιακού Πειραιώς, το μεγαλύτερο που υπάρχει σε αθλητικό σωματείο της χώρας. Το ιστορικό αρχείο του Ολυμπιακού ιδρύθηκε το 1995 και αριθμεί 40.000 έγγραφα (αλλά και φωτογραφίες και βιβλία πρακτικών), κυρίως της περιόδου 1925-1960. Την επιμέλεια, ταξινόμηση και γενικά αρχειονομική εργασία ανέλαβε ο ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Καρδάσης.

Στο αρχείο περιλαμβάνονται αρκετά έγγραφα από την Αχαΐα, όπως επιστολές των ποδοσφαιριστών της Παναχαϊκής Σπύρου Τουλιάτου και Πέτρου Πρελορέντζου και επιστολές πολλών συλλόγων της Αχαΐας, όπως του Απόλλωνα, του Ολυμπιακού, του ΝΟΠ, του Παναιγιάλειου κλπ.

Στη φωτογραφία, συγχαρητήρια επιστολή του Ολυμπιακού Πατρών (1930) για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ΟΣΦΠ (σ.σ. πρόεδρος ο Θανάσης Μέρμηγκας).

Υποστήριξη: SilkTech