Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Water Νέων η Βασιλική Τάτσιου

Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021 - 12:32μμ

Με έξι (6) κολυμβητές / τριες θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Water Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Κ18-Κ19), Εφήβων / Νεανίδων (Κ16-Κ17) και Παίδων / Κορασίδων (Κ14-Κ15), που διεξάγεται στο Παρίσι (22-25 Ιουλίου). Μεταξύ αυτών και η Βασιλική Τάτσιου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών.

Αναλυτικά η αποστολή: Άγγελος Χριστοδούλου (Γλαύκος Περιστερίου) και Γεωργία Μακρή (ΓΣ Πετρούπολης) στα 5χλμ Παίδων / Κορασίδων Κ14-Κ15, Κώστας Ζαχαριάδης (Άρης Θεσσαλονίκης) και Βασιλική Τάτσιου (ΝΟ Πατρών) στα 7,5χλμ Εφήβων / Νεανίδων Κ16-Κ17), Μιχάλης Διασίτης (ΑΟ Παλαιού Φαλήρου) και Μαρίνα Τριανταφυλλίδη (ΝΟΒΑ) στα 10χλμ Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Κ18-Κ19).

Λ. Μήτρακας: «Η πρόκριση της Τάτσιου αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών»
Πλατιά χαμόγελα στο στρατόπεδο του ΝΟΠ καθώς εκτός από το μετάλλιο της παιδικής ομάδας πόλο, ήρθε η σπουδαία επιτυχία της Βασιλικής Τάτσιου η οποία μετά την κατάκτηση της 1ης θέση στην κατηγορία των νεανίδων στον αγώνα ανοιχτής θάλασσας στα Άσπρα Σπίτια, πήρε το εισιτήριο για να συμμετάσχει με την αποστολή της Εθνικής ομάδας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Open Water που θα γίνει τον Ιούλιο (22-25) στο Παρίσι.
«Η κατάκτηση της 1ης θέσης και η πρόκρισή της σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την Πατρινή κολύμβηση και αποτελεί την δικαίωση των κόπων που έχει κάνει η Βασιλική Τάτσιου και εγώ όλους τους τελευταίους μήνες» είπε αρχικά ο προπονητής του ΝΟΠ, Λευτέρης Μήτρακας και πρόσθεσε: «Πλέον στόχος μας είναι να αγωνιστούμε χωρίς κανένα άγχος και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Αναχωρούν αύριο (21/7) για Παρίσι η Βασιλική Τάτσιου και ο Λευτέρης Μήτρακας σαν σύνοδος προπονητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κατηγοριών.
Η Βασιλική θα αγωνιστεί στα 7,5 χλμ και μαζί με τους Μιχάλη Διασίτη (10χλμ), Κώστα Ζαχαριάδη (7,5χλμ), Γεωργία Μακρή (5χλμ), Άγγελο Χριστοδούλου (5χλμ), Μαρίνα Τριανταφυλλίδη (10χλμ) , τον προπονητή Λευτέρη Μήτρακα, τον φυσικοθεραπευτή Ηλία Θεοδωρίδη και την Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπο των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, αποτελεί την αποστολή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Open Water που διεξάγεται 22-25 Ιουλίου στο Παρίσι.

Υποστήριξη: SilkTech