Σάκης Πεφάνης: «Η ζωή και ο πόλεμος, που δεν τελειώνει ποτέ»

Σάββατο, Ιούνιος 12, 2021 - 8:00πμ

Ο πατρινός πυγμάχος της Παναχαϊκής Σάκης Πεφάνης δεν τα κατάφερε στο Προολυμπιακό τουρνουά στο Παρίσι, αλλά έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν τα παρατάει!

Εκανε τον απολογισμό της προσπάθειας του και έδωσε το στίγμα του για την επόμενη μέρα αναφέροντας στο Facebook τα εξής:

«Θα ξεκινήσω από το Λονδίνο όπου εκεί έγινε η πρώτη νίκη και ήταν για εμένα η επιβράβευση την κόπων και των αγώνων μου... Τότε άρχισα να ζω το όνειρο. Ηθελα να ξεπεράσω τα όρια μου και μετά προέκυψε η πανδημία και είπα να εκμεταλλευτώ σωστά αυτόν τον χρόνο και ότι γίνει-έγινε. Πάλεψα με πολλά και παράλληλα δούλευα. Πείσμωσα και είπα να συνδυάσω προπόνηση και δουλειά. Φάρος μου η πρόκριση  και ας είχα μια δύσκολη κλήρωση ...Ελεγα, θα τα δώσω όλα ...Και φτάνουμε στο σήμερα ... Το βάρος  μιας τέτοια ήττας για έναν τόσο σημαντικό αγώνα ζωής έπειτα από μια τέτοια προετοιμασία με δυσκολίες και αμφιβολίες είναι πολύ μεγάλο. Λυπάμαι πολύ όχι επειδή χάρηκαν η επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί των κακοπροαίρετων, αλλά επειδή μέχρι την τελευταία μάχη στην διαδρομή αυτή είχα το πείσμα και έπειθα τον εαυτό μου ότι θα κάνω το έργο... Εντέλει δεν πρόλαβα να δείξω και δεν κατάφερα καν να το ευχαριστηθώ και αυτό είναι το πιο στενάχωρο πράγμα . Εξαρχής ήξερα ποιος ήταν απέναντι μου, αλλά πίστεψα μέσα μου ότι είμαι ο «Δαβίδ» και αυτό και πολλά αλλά μου είχαν στην πρίζα. Ο φόβος της αποτυχίας όλο αυτόν τον καιρό ήρθε πολλές φορές, Αλλά δεν τον άφησα να μπει μέσα μου γιατί η ψυχή μου και η θέληση που είχα ήταν περισσότερη. Ετσι τον έσπασα και στην τελική ευθεία ήταν ανύπαρκτος  ίσως για αυτό πήρα αυτό το αποτέλεσμα  ή ίσως για κάποιο λόγο αυτό ήθελε ο θεός. Λυπάμαι παρά πολύ που απογοήτευσα αυτούς που με πίστευαν πραγματικά και αυτούς που με στήριξαν. Ευχαριστώ πολύ τον δάσκαλο Νίκο Πλέα που δεν έκανε πίσω ούτε λεπτό και με πίστη ήταν δίπλα μου. Μπορέσαμε και δουλέψαμε με ότι όπλα είχαμε, μου έδινε κουράγιο και κράταγε το πάθος ζωντανό παρά τις κακουχίες. Και όπως λέει και το τραγούδι: «Πέφτω και σηκώνομαι λοιπόν.. Σκοντάφτω και πέφτω πάλι, μα έτσι είναι το έχουμε μάθει πλέον αλάνι. Και οποίος κλαίγεται σπίτι του γάλα φαΐ και νάνι». Ευχαριστώ επίσης όσους έστειλαν μετά τον αγώνα μήνυμα, απλώς δεν ήμουν σε κατάσταση να μιλήσω με κανέναν. Θα είμαι πάντα μαχητής γιατί προπαντός έχω περάσει και χειρότερα... Η ζωή είναι ένας πόλεμος που δεν τελειώνει ποτέ... Εσύ πιστεύεις ότι θα εγκαταλείψω;».

ΝΙΚΟΣ ΠΛΕΑΣ: «ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΑΘΛΗΤΗΣ»

Ο προπονητής του Σάκη Πεφάνη στην Παναχαϊκή και ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Πλέας, που είναι μαζί του στο Παρίσι (σήμερα θα επιστρέψει η Ελληνική αποστολή) σχολιάσε την αναρτησή του στο Facebook τονίζοντας: «Σε ευχαριστώ για αυτό το υπέροχο ταξίδι, σε ευχαριστώ για την δύναμη που δίνεις να συνεχίσω να προσπαθώ μαζί με κάποιους σαν εσένα!!! Είσαι πάνω απ' όλα αθλητής... ΑΘΛΟΣ».

ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ Η ΕΟΠ

Επέστρεψαν από το Παρίσι οι αθλητές με τους προπονητές τους της Προ Ολυμπιακής ομάδας Ανδρών και Γυναικών που είχαν μεταβεί για να συμμετάσχουν στο τουρνουά πρόκρισης ενόψη των Ολυμπιακών αγώνων του ΤΟΚΥΟ.
Την Ελληνική αποστολή υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικης Ομοσπονδίας πυγμαχιας κος Χάρης Μαριόλης ο οποίος συνεχάρη τους προπονητές και τους αθλητές για την πολύ καλή εμφάνιση τους, γιατί η μαχη κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν κατάφεραν να φέρουν την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Χάρης Μαριόλης τόνισε στους αθλητές-προπονητές την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΟΠ και τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα δίπλα τους και ότι
από δω και πέρα θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του και η αντιμετώπιση που θα έχουν στους μελλοντικούς τους αγώνες να είναι δίκαιη και ισάξια έναντι των υπολοίπων χωρών!
Για την ιστορία οι Προπονητές και οι Αθλητές που εκπροσώπησαν την πατρίδα μας στην πόλη του φωτός το Παρίσι είναι οι κάτωθι:
Προπονητές
Νικόλαος Πλέας
Γεώργιος Ελευθεριάδης
Ευάγγελος Παπουτσάκης
Αθλητές
Νικολέτα Πίτα 60 κιλά.
Διονύσιος Πεφάνης 69 κιλά.
Βαγκάν Νανιτζανιάν 91 κιλά.

Υποστήριξη: SilkTech