Πέτρος Λεβεντάκος, ο εγκεφαλικότερος παίκτης της Παναχαϊκής

Λεβεντάκος - Κούδας

Κυριακή των Βαΐων, 22 Απριλίου 1973, διεξάγεται η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με την Παναχαϊκή φιλοξενούμενη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δευτερόλεπτα πριν τις 5μ.μ., και προ του διαιτητή Αρμόδωρου οι αρχηγοί Πέτρος Λεβεντάκος και Γιώργος Κούδας έτοιμοι για το στρίψιμο του νομίσματος.
Οι εξέδρες είναι κατάμεστες από χιλιάδες κόσμου που ετοιμαζόταν να δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή Ελλάδας (32.019 εισιτήρια, 1.039.170 δραχμές οι εισπράξεις).

Ακολουθεί ένα καταπληκτικό 90λεπτο της Παναχαϊκής και το τελικό 5-3 είναι (ακόμα) η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του αχαϊκού ποδοσφαίρου. Τίποτα λιγότερο – τίποτα περισσότερο...

Η παλιοπαρέα της Παναχαϊκής, μαζεύεται πια σε άλλα μέρη. Ο Θέμης κι ο Κώστας έχουν πλέον μαζί τους και τον Πέτρο. Τον εγκεφαλικότερο παίκτη εκείνης της ομάδας, που λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν έπαιζε στον Εθνικό του Καρέλλα, έθελγε μόνος του πολλές φορές ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη.

Είχε μοναδική αίσθηση με την μπάλα και σπάνια τεχνική.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ
1961-1962
Κύπελλο Ελλάδας
Πάτρα Κυριακή 22 Οκτωβρίου 1961
Παναχαϊκή - ΑΕΚ Πατρών 12-1
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Μοσχούτης, Γεωργακόπουλος, Κεκάτος, Κακαβάς, Λεβεντάκος, Πατρώνης, Εμμανουηλίδης, Γιατράς, Βεργίνης, Γεωργιάδης, Κοζαδίνος.

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ
Α' ΕΘΝΙΚΗ 1974-1975
24η αγωνιστική (από τις 34)
Νέα Σμύρνη Κυριακή 29 Μαρτίου 1975
Πανιώνιος - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 0-0
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Κυριακίδης, Ανδρούτσος, Καλφίν, Τανίδης, Παππάς, Ρήγας, Σπεντζόπουλος (82' Παπαγιαννόπουλος), Λεβεντάκος (11' λ.τ. Δρουγούτης), Σταματόπουλος, Σπυρόπουλος, Κάχρης.

Καλό ταξίδι σε αυτόν τον χύμα τύπο, τον "Πετράν", τυχεροί όσοι τον είδαν να παίζει!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech