Περισσεύει το ταλέντο στον Ηλία Αργύρη

Τετάρτη, Ιούλιος 29, 2020 - 9:00μμ

Θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα νέα ταλέντα του πατραϊκού στίβου.

Ο Ηλίας Αργύρης της Ολυμπιάδας έδωσε τα διαπιστευτήριά του και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων που έγινε στη Λάρισα καθώς κατέκτησε δύο μετάλλια και έφτασε συνολικά τα τρία στην καριέρα του. Ήταν πρώτος με την 4Χ400μ. και δεύτερος, χάνοντας πάνω στο νήμα, στα 800μ. (για επτά χιλιοστά).

Ο 17χρονος Αργύρης, με καταγωγή από την Λευκάδα, γεννήθηκε στην Πάτρα, στην Παραλία και από πολύ μικρός πήγε για «μπάλα». Πρώτα στους μικρούς της Δόξας Παραλίας και μετά στον Αστέρα Μιντιλογλίου, μέχρις ότου σε κάποιος σχολικούς αγώνες τον είδε ο γυμναστής του, ο αείμνηστος Γιάννης Καραχάλιος και τον πίεσε να ασχοληθεί με τον στίβο, έχοντας διαγνώσει ευνοϊκές προοπτικές.

Πριν τελειώσει το δημοτικό πήγε στην Ολυμπιάδα και ήδη έχει τρία χρόνια πρωταθλητισμού και καθημερινών προπονήσεων. Μετά τον πρόωρο χαμό του Γιάννη Καραχάλιου, συνέχισε με τον Κώστα Λεβιδιώτη και καθιερώνεται στην ημιαντοχή.

Έχει α.ρ. 51''.66 στα 400μ., 1'.53''.93 στα 800 και 4'.09'' στα 1.500μ. Προτιμά να τρέχει 800μ. καθώς είναι πιο απρόβλεπτο αγώνισμα, ενώ έχει στόχο να πρωταγωνιστήσει. Θέλει το χρυσό μετάλλιο και στο εφηβικό πρωτάθλημα που ακολουθεί και φυσικά να αγωνιστεί με την εθνική μας ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις.

«Θέλω παράλληλα να εξελιχθώ ως άνθρωπος» είπε ερωτηθείς για τους στόχους του. Μαθητής στο 1ο Λύκειο Παραλίας θέλει να ασχοληθεί με τα ναυτιλιακά, καθώς λατρεύει τη θάλασσα, αλλά «καλοβλέπει» και τα ΤΕΦΑΑ.

Στιβικό του ίνδαλμα ο Πολωνός Adam Kszczot και εκτός στίβου ο Σπανούλης.

Καλύτερη στιγμή του πέρυσι η νίκη του στα 800μ. του παιδικού πρωταθλήματος και χειρότερη η φετινή 2η θέση. Δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συγκίνηση και τον σεβασμό που αισθάνθηκε όταν επιλέχθηκε από την Ομοσπονδία στην Εθνική ομάδα που συμμετείχε στη διεθνή συνάντηση "Ελλάδας - Κύπρου", οπότε και πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το Εθνόσημο.

Ευχαρίστησε όλους όσοι του έχουν σταθεί στην μέχρι στιγμής καριέρα του, τον σύλλογό του, την οικογένειά του και τους δυο προπονητές, τον Γιάννη Καραχάλιο («χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν στον στίβο») και τον Κώστα Λεβιδιώτη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech