Το "πάθος" του Μένιου Ρουμελιώτη

Παρασκευή, Μάρτιος 2, 2018 - 1:02πμ

Ο Μένιος Ρουμελιώτης είναι από τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο του βόλεϊ τα τελευταία χρόνια. Ο έμπειρος παίκτης είναι ένας από τους πιο εκρηκτικούς αθλητές όλων των κατηγοριών, αφού αν νιώσει ότι αδικείται δεν σταματά να διαμαρτύρεται με κάθε τρόπο.

Ξεχωρίζει για την επιμονή και τον έντονο χαρακτήρα του, αφού όπως δηλώνει ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του: "Η γκρίνια για μερικούς, είναι το πάθος του αθλητή". Και η αλήθεια είναι ότι εκτός από τις αγωνιστικές του επιδόσεις τον Μένιο Ρουμελιώτη τον θυμόμαστε και για τις έντονες διαμαρτυρίες του σε κάθε πόντο, σε κάθε λάθος διαιτητή και σε κάθε πρόκληση αντιπάλου.

Ας κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην μεγάλη καριέρα του. Συγκεκριμένα ξεκίνησε το βόλεϊ από την ομάδα του Εσπέρου, με την οποία αγωνίσθηκε μέχρι το 1996, όπου μεταγράφηκε στον Απόλλωνα. Το μεγάλο βήμα όμως έγινε το 1999, όταν πήγε στην ΕΑΠ, με την οποία αγωνίσθηκε στην Α1 Εθνική, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ στη συνέχεια φόρεσε την φανέλα του Παγκρατίου και του Ολυμπιακού. Επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του ήταν η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Πανελλήνιος. Από το 2010 έχει επιστρέψει στην Πάτρα, όπου φορά τη φανέλα της Παναχαϊκής με την οποία αγωνίσθηκε στην μεγάλη κατηγορία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Μένιος Ρουμελιώτης έχει συμμετάσχει με την Εθνική Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, ενώ έχει συνολικά 25 συμμετοχές με το εθνόσημο.

Στα 41 του ολοκληρώνει φέτος τη σεζόν με την Παναχαϊκή στη Βόλεϊ Λιγκ, ενώ σε δηλώσεις του δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια και του χρόνου.

Aμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech