Το πάθος χαρακτήριζε την Αλέκα Σιούλη

Πέμπτη, Μάιος 17, 2018 - 1:16μμ

Αγώνες στίβου, στους οποίους αφιέρωσε όλη της τη ζωή, διεξάγονται το Σάββατο (19/5) στη μνήμη της Αλέκας Σιούλη. Η προπονήτρια στίβου της Παναχαϊκής λύγισε ύστερα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο στις 17 Ιουνίου 2015.

Ηταν παντρεμένη με τον Βασίλη Βενέρη και ευτύχησε να αποκτήσει μαζί του τρία παιδιά, τον Χρήστο, τον Στέλιο και την Κατερίνα, ενώ καμάρωσε και δύο εγγονάκια από τους γιους της.

Ηρθε στην Πάτρα τέλη δεκαετίας του '80, διορισμένη καθηγήτρια στο Πειραματικό και ακολούθως στο Αθλητικό, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε πρόπερσι, μαζί με τον σύζυγό της Βασίλη Βενέρη, επίσης καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή στίβου. Ανέλαβαν το τμήμα στίβου της Παναχαϊκής το οποίο για 25 και πλέον χρόνια έζησε στιγμές δόξας, φθάνοντας μέχρι την 12η θέση στην πανελλήνια αξιολόγηση, ενώ δεν έλειψαν και τα τρόπαια, όπως τα πρωταθλήματα παγκορασίδων 1995 και 2011 και το νεανίδων στον ανώμαλο δρόμο το 1997.

Επί ημερών της αναδείχθηκαν δεκάδες πρωταθλητές Ελλάδας με πάνω από 250 μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα και διακρίσεις σε βαλκανικούς αγώνες, μεσογειακούς, πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η Σιούλη χαρακτηρίστηκε από το πάθος της για τον στίβο, τη λατρεία που είχε για τους αθλητές της. Λειτουργούσε ως προπονήτρια, έφορος, μάνατζερ, φίλη, εκπρόσωπος Τύπου, έκανε τα πάντα για τους αθλητές της.

Ως πρωταθλήτρια με τον ΠΑΟΚ έγραψε μοναδική ιστορία, ήταν η κορυφαία σπρίντερ της εποχής της. Η Αλέκα Σιούλη υπήρξε κάτοχος 15 (!) πανελλήνιων ρεκόρ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech