Παναχαϊκή: Λαμπρή ιστορία από το 1891

Πρωταπριλιά του 1957, σε κάποιο ρινγκ στην Ελλάδα, οι αθλητές του Βαγγέλη Μαυρόπουλου, οι πρωταθλητές της Παναχαϊκής πανηγυρίζουν!

Αν κάποιος μιλήσει για πυγμαχία στην Πάτρα, θα ξεκινήσει την αναφορά του με την Παναχαϊκή που εδώ και δεκαετίες καλλιέργησε και ανέπτυξε το άθλημα.

Το τμήμα πυγμαχίας της Παναχαϊκής είναι από τα παλαιότερα στην Ελλάδα, έχει δε στην τροπαιοθήκη του τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδας. Η Παναχαϊκή διατηρούσε πυγμάχους προπολεμικά.

Εγραφε σχετικά η "Αθλητική Ηχώ" (17/10/1946): Η Παναχαϊκή ζήτησε να εγγραφεί εις την δύναμιν της Πυγμαχικής Ομοσπονδίας συγκροτήσασα σχετικόν τμήμα, εις το οποίον συνεχωνεύθη ολόκληρος ο Πυγμαχικός Ερασιτεχνικός Ομιλος Πατρών με τους γνωστούς Τσεμπερλίδην, Αλεξόπουλον κλπ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως από το 1891, που ιδρύθηκε, έως σήμερα η Παναχαϊκή που έχει καλλιεργήσει σχεδόν όλα τα αθλήματα Ολυμπιακά και μη, δεν είχε πάρει ούτε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα, είτε σε ομαδικά αθλήματα, είτε σε ατομικά. Με εξαίρεση ασφαλώς τα 4 πρωταθλήματα Ελλάδας στην πυγμαχία!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech