Όταν ο Ανδρέας Τρουπής εντυπωσίαζε στο Κουκούλι

Σάββατο, Νοέμβριος 14, 2020 - 9:02πμ

Το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που είχε μεγάλες διακρίσεις στην πόλη μας (τίτλοι με τον ΑΣΕ Ορμή), έχοντας αναδείξει πολλούς αθλητές και αθλήτριες τα προηγούμενα χρόνια.

Ένας από αυτούς είναι και ο Ανδρέας Τρουπής, του οποίου οι εμφανίσεις του τις  προηγούμενες δεκαετίες με τη φανέλα του Ολυμπιακού Πατρών έχουν αφήσει ακόμη εποχή.

Ο έμπειρος ίντερ στα πρώτα του βήματα αγωνίστηκε με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων»  οι παλιότεροι θυμόμαστε τα φοβερά ντέρμπι της Α2 Εθνικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα στο Κουκούλι, με τον Τρουπή να περπατά στον ...αέρα.

Η μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων είχε να κάνει με τις δυνατές και εντυπωσιακές φάσεις των αγώνων που κατά ένα μεγάλο ποσοστό οφειλόταν στους κορυφαίους αθλητές της περιοχής μας που έδιναν το παρών στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις.

Όπως ήταν λογικό η Α1 Εθνική δεν άργησε να έρθει όπου και εκεί ο Ανδρέας Τρουπής κατάφερε να ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του, κερδίζοντας  μια θέση στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 ο Ανδρέας Τρουπής κατέκτησε την έκτη θέση με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συμβάλλοντας τα μέγιστα με την παρουσία.

Η αγάπη του για το χάντμπολ συνεχίστηκε και σαν προπονητής όπου πέρυσι έκατσε στον πάγκο της ΑΕΚ.

 

 Α.Λ.

Υποστήριξη: SilkTech