Οι μεγάλες προσδοκίες για τον Δημήτρη Μπούμη

Τρίτη, Φεβρουάριος 27, 2018 - 1:55μμ

Σπανίζουν οι καλοί σπρίντερς στα μέρη μας, δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να διακριθούν σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα και να φέρουν τον τίτλο του πανελληνιονίκη.

Ο λόγος για τον Δημήτρη Μπούμη της Παναχαϊκής, που στα 18 του έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία και δηλώνει έτοιμος για να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.
Ξεκίνησε από πολύ μικρός τον αθλητισμό, με κολύμβηση και λίγο μετά, μπάσκετ στους μικρούς της ΠΓΕ. Έκανε κι ένα μικρό πέρασμα από τα μαχητικά αθλήματα επαφής, τάε κβον ντο συγκεκριμένα, στην Δόξα, πριν κατασταλάξει στον στίβο. Ήταν μαθητής της Β' Γυμνασίου το 2013 όταν διακρίθηκε στο σχολικό πρωτάθλημα Γυμνασίων, στα 80μ. Εκεί τον είδε ο μετέπειτα προπονητής του στην ΠΓΕ, Βασίλης Βενέρης και του πρότεινε να ασχοληθεί με τον στίβο. Ένα χρόνο μετά, πήγε στην Παναχαϊκή και ξεκίνησε με την αείμνηστη Αλέκα Σιούλη. «Ήταν ο άνθρωπος που με ενέπνευσε, αυτή μας έδεσε όλους με τον στίβο, με τις αξίες του αθλητισμού», είπε για την προπονήτριά του.

Παμπαίδας, παίδας, έφηβος και ο απολογισμός είναι εξαιρετικός. Πρόλαβε ήδη να κρεμάσει στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο στο εφηβικό πρωτάθλημα με την εντυπωσιακή ομάδα 4Χ100μ. της Παναχαϊκής!

Ακολούθησαν μεγάλες και πολλές αλλαγές, νέοι στόχοι, αναπροσαρμογή πλάνων.

Φέτος έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά, με σημαντικές διακρίσεις στον κλειστό στίβο (τελικό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ατομικά ρεκόρ στα 150μ., στα 200μ. και στα 400μ.). Αγωνίστηκε ακόμα σε ημερίδες στην Πάτρα και στην Αθήνα, πήγε στην Κύπρο αλλά και στην Σουηδία! Προπονείται καθημερινά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τον πατέρα του Βασίλη Μπούμη, παλιό πρωταθλητή με τον Εσπερο και με την καθοδήγηση του Μιχάλη Αναγνώστου.
Η μεγάλη του δυσκολία, δεν είναι η μηδενική στήριξη που έχει (όλα τα βάρη τα σηκώνει η οικογένεια), αλλά η μάχη για να γίνει καλύτερος, η μάχη να βελτιώνεται κάθε μέρα μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες.

Εδώ και μερικούς μήνες φέρει μία ακόμα ιδιότητα, αυτή του φοιτητή. Σπουδάζει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, μια ενδιαφέρουσα σχολή, έχοντας στόχο να το εξελίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει για μια ακόμα φορά το διαγνωστικό κέντρο Πατριαρχέα, για την αμέριστη στήριξή του.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech