Οι μεγάλες διοργανώσεις και το Τόφαλος

Είναι αλήθεια πως έχουμε πολλά χρόνια να δούμε μεγάλες διοργανώσεις στην Πάτρα, κάποιες ελάχιστες διεθνείς και μερικά πανελλήνια πρωταθλήματα είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Καμία σχέση με ότι συνέβαινε παλαιότερα, όπου -για αθλήματα κλειστού χώρου- ειδικά στο «Τόφαλος» είχαμε του κόσμου τις διοργανώσεις.

Το κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» ανήκει στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο, μαζί με το βοηθητικό του, το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι και το κολυμβητήριο «Αντώνης Πεπανός».

Εχει σχεδιαστεί να ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προπονητικές ανάγκες διαφορετικών αθλημάτων και να στεγάζει προγράμματα άσκησης και αναψυχής. Πέραν των αθλητικών γεγονότων (παγκόσμια, πανευρωπαϊκά, πανελλήνια, περιφερειακά, διασυλλογικά πρωταθλήματα και τουρνουά)

Εχει επίσης τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει μεγάλες πολιτιστικές και εμπορικές εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις ψυχαγωγίας. Εχει Χωρητικότητα: 4.150 θεατών και παραδόθηκε σε χρήση το 1995.

Φέρει το όνομα του Δημήτρη Τόφαλου, μεγάλου Πατρινού παλαιστή. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ και είναι ένα από τα τρία σχεδόν όμοια κλειστά γήπεδα που κτίστηκαν στη δεκαετία του 1990 (μαζί με του Περιστερίου και της Νεάπολης Λάρισας).

Στο στιγμιότυπο, κατάμεστο, το 1997 για το 13ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής...

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech