Ο Τσίπρας κατασκευάζει το Εθνικό Στάδιο της Πάτρας

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Παύλος Τσίπρας, ο πατέρας του πρωθυπουργού της χώρας, είναι ο κατασκευαστής του Εθνικού Σταδίου της Πάτρας, Παμπελοποννησιακό όπως πια λέγεται από 15ετίας.

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη φάση του έργου, που ολοκληρώθηκε το 1979, ανέλαβε η "Ηρακλής Α.Τ.Ε." της οποίας πρόεδρος ήταν ο Παύλος Δημητρίου Τσίπρας (Αθαμάνιον, 1934 – Αθήναι, Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012), Υπομηχανικός Ανωτέρας Σχολής Υπομηχανικών Ιωαννίνων και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων.

Διευθύνων σύμβουλος ήταν ο αδελφός του, Ηρακλής Τσίπρας, θείος του πρωθυπουργού.

Το Στάδιο ολοκληρώθηκε τέλη δεκαετίας 70, αργότερα φτιάχτηκε κουλουάρ (1981), μπήκε χλοοτάπητας, προβολείς (τέλη δεκ. '80) και τελικά το 2002-'04 ανατασκευάστηκε ριζικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα πρώτα σχέδια ήταν τη δεκ. του 60 και ένας από τους αρχιτέκτονες ήταν ο αείμνηστος, μετέπειτα υπουργός, Αντώνης Τρίτσης.

Οι αρχικές σκέψεις ήταν να γίνει στη θέση Καλυδώνα, λίγο πιο πάνω από το σημερινό Νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας", εκεί που είναι σήμερα ο σταθμός της ΔΕΗ. Λόγω της γειτνίασης με το Νοσοκομείο προτιμήθηκε ο χώρος δίπλα στον Αη Γιώργη το Λάγγουρα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική