Ο ταλαντούχος κ. Χρήστος Μπιτσάκος (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Σεπτέμβριος 17, 2019 - 11:03μμ

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που ξεπροβάλλουν στο πατραϊκό πόλο είναι ο νεαρός Χρήστος Μπιτσάκος.

Στα 15 του χρόνια είναι ήδη διεθνής με την Εθνική παίδων, με την οποία αναδείχθηκε 4ος στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και με την εθνική εφήβων.

Το όνομά του είναι συνώνυμο με τις επιτυχίες στο πόλο, μοιραία λοιπόν το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά!

Είναι γιος του φουνταριστού Δημήτρη Μπιτσάκου και της γκολκίπερ Βούλας Μανέτα, αμφότεροι διεθνείς αθλητές πόλο, γνωστοί και μη εξαιρετέοι ανά το πανελλήνιο.
Με τέτοιο πολιστικό DNA, ο Χρήστος Μπιτσάκος, δεν θα μπορούσε να ήταν παρά μόνο πολίστας! Παππούδες, γιαγιάδες, θείες, θείοι, μπαμπάς, μαμά, αδελφές (Μαργαρίτα και Αφροδίτη), ξαδέλφια, ξαδέλφες, όλοι με μεγάλη θητεία και προσφορά στον υγρό στίβο!

Ο Χρ. Μπιτσάκος είναι μαθητής της Α' Λυκείου, και πριν δέκα χρόνια ξεκίνησε ως κολυμβητής στον ΝΟΠ. Είχε πανελλήνιες διακρίσεις, μα πολύ σύντομα μεταπήδησε στο πόλο. Β' Δημοτικού ήταν όταν ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τον ΝΟΠ, παίζοντας στις ομάδες μίνι παίδων (4ος στο πανελλήνιο) και παίδων, πριν μεταπηδήσει στον Παναθηναϊκό, πριν τρία χρόνια. Εκεί αγωνίστηκε στους μίνι παίδες, στους παίδες, στους έφηβους, στους νέους και ήδη πρόλαβε να ντεμπουτάρει και στην ανδρική ομάδα του τριφυλλιού! Ήταν πρόπερσι σε παιχνίδι με το Περιστέρι, ακολουθεί φέτος η Α1!

Πριν από ένα περίπου μήνα, στη Βουλγαρία, έζησε τις πρώτες μεγάλες του συγκινήσεις, ως βασικό στέλεχος της εθνικής μας ομάδας παίδων στο οικείο πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παρά το ότι ήταν 4ος, δεν έκρυψε τη στενοχώρια του καθώς ο στόχος ήταν τα μετάλλια.

Οι περισσότεροι 15χρονοι περιμένουν πως και πως το σαββατοκύριακο για να χαλαρώσουν από την κούραση όλης της εβδομάδας με το σχολείο, τα φροντιστήρια κλπ. Για τον Χρήστο Μπιτσάκο δεν ισχύει αυτό, καθώς από την Παρασκευή το μεσημέρι βρίσκεται στην Αθήνα για την προπόνηση / αγώνες με τον ΠΑΟ. Και Δευτέρα πρωί πίσω στο σχολείο. Τις καθημερινές, πέραν όλων των άλλων έχει και περίπου 2½ ώρες προπόνηση, με την επίβλεψη του πατέρα του. Μα τα καταφέρνει περίφημα, έχοντας οργανώσει το πρόγραμμά του. Άλλωστε έχει όρεξη για το πόλο, που δεν τον κουράζει!

Ο πρωταθλητισμός έχει βάσανα κι αυτό το γνωρίζει καλά ο νεαρός περιφερειακός, που έχει στόχους:
«Η ζωή μου είναι το πόλο. Με αυτό θέλω να ασχοληθώ, να παίζω σε υψηλό επίπεδο όσο μπορώ, ακόμα και στο εξωτερικό. Μεγάλος μου στόχος να αγωνιστώ με την εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2024», δήλωσε σχετικά.

Ρωτήθηκε για τα ινδάλματά του, τους αθλητές που θαυμάζει. Πρώτον ανέφερε τον πατέρα του, όχι επειδή είναι ο πατέρας του, μα επειδή είναι ο Δημήτρης Μπιτσάκος! Και μίλησε για θαυμασμό και για τον Μυλωνάκη με τον οποίο παίζει στην ίδια θέση, μα και για τον Χρήστο Αφρουδάκη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech