Ο Σπύρος Κονταξής συνεχίζει την παράδοση των ξενιτεμένων πολιστών

Δευτέρα, Σεπτέμβριος 30, 2019 - 11:33μμ

Mπορεί να βρίσκεται εδώ και καιρό στην Ολλανδία, μα όχι μόνο δεν έχει σταματήσει το πόλο, αλλά παίζει βασικός, συνεχίζοντας την παράδοση εξαγωγής που έχει το πατραϊκό πόλο.

Ο λόγος για τον παλιό τερματοφύλακα του ΝΟΠ, Σπύρο Κονταξή, που περνάει υπέροχα στις πισίνες στο Ρότερνταμ, όπου μένει τα τελευταία χρόνια.

Πτυχιούχος ΑΣΟΕ

Στα 25 του χρόνια κι αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), πήγε για Μάστερ στην Ολλανδία, στο Ρότερνταμ, όπου ήδη έχει ξεκινήσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία (Logistics Associate Cost Controller στην εταιρεία Samsung Electronics).

Στον ελεύθερο χρόνο του κάνει αυτό που από μικρό παιδί ήθελε, παίζει πόλο. Είναι ο τερματοφύλακας της ZPC Rotterdam, ομάδας που αγωνίζεται στην 3η κατηγορία της Ολλανδίας και που στόχο έχει την άνοδο, καθώς ξεκίνησε με 2/2 το πρωτάθλημα.

Αν κάτι εντυπωσίασε τον Σπύρο Κονταξή είναι η αρτιότητα των εγκαταστάσεων του συλλόγου που δεν απαντάται ούτε στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Εγκαταστάσεις και ποιότητα σε ότι κάνουν οι Ολλανδοί

Ο Σπύρος Κονταξής ξεκίνησε στον ΝΟΠ και ακολούθως έπαιξε στον Παναθηναϊκό, στον Υδραϊκό (τίτλος στην Α2) και στον Μίλωνα, πριν …μεταναστεύσει στην Ολλανδία.

Στιγμιότυπο από τον τελευταίο αγώνα του Σπύρου Κονταξή όπου η ZPC Rotterdam νίκησε με 15-5

Προσθέτει έτσι το όνομά του στη λίστα των πατρινών αθλητών πόλο, που συνδύασαν σπουδές ή και δουλειά αγωνιζόμενοι στο εξωτερικό, όπως οι Xάρης Tσιμάρας (Πένγκουινς Aγγλία), Κώστας Παπαδόπουλος  (Σουηδία), Γιώργος Kαστανίδης (Aγγλία), Mάριος Zησιμάτος (Πένγκουινς Aγγλία), Θανάσης Aναστασίου (Mπρίστολ Aγγλία), Θρασύβουλος Ευφραιμίδης (Σκιφ Ρωσία), Απόστολος Καραγιάννης (Apostles of Chicago), πέραν ασφαλώς των μεγάλων παικτών που μεταγράφηκαν σε ομάδες του εξωτερικού, όπως ο Χριστόδουλος Κολόμβος (Τουρκία) και ο Γιάννης Παπάκος (Ιταλία).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech