Ο Σωτήρης Λεγάτος κάνει όνειρα με την μπάλα

Πέμπτη, Μάιος 30, 2019 - 7:46μμ

Έχει ένα βαρύ όνομα, μεγάλη κληρονομιά και ευλογία, να σε λένε Σωτήρη Λεγάτο.

Ο περί ου ο λόγος είναι εγγονός του Σωτήρη Λεγάτου (γιος του Παναγιώτη), ποδοσφαιριστή που συγκαταλέγεται (από όσους μπορούν να κάνουν την σύγκριση) στους μεγαλύτερους όλων των εποχών του Αχαϊκού ποδοσφαίρου. Ισάξιος του Δαβουρλή και των άλλων.

Ο «μικρός» Σωτήρης γεννήθηκε το 1995 και ήταν 14 ετών όταν «έφυγε» ο παππούς του. Που πάντως πρόλαβε να τον χαρεί να παίζει μπάλα, καθώς ξεκίνησε 8 ετών στην ακαδημία του Αχαϊκού. Αργότερα δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό, πήγε στην Μπρέσι στην Ιταλία κι από εκεί επέστρεψε στην Πάτρα και στην Παναχαϊκή. Ακολούθησε η μεταγραφή στον Διαγόρα, η άνοδος και ξανά η ...ξενιτιά!

Τελειώνοντας το Λύκειο ήρθαν οι σπουδές στο ΤΕΙ Καβάλας, στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Νέα μεταγραφή λοιπόν στην ΑΕΚ Καβάλας (Α' τοπικό) με την οποία πήρε την 2η θέση, ενώ τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε έπαιξε με τον Κεραυνό Πέρνης στην Γ' Εθνική.

Βασική του θέση αυτή του στόπερ, αλλά παίζει και αμυντικό χαφ, ενώ δεν εγκαταλείπει τα όνειρά του:
«Μέχρι να μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό που θέλω, θα παίζω μπάλα! Αυτό ήταν το όνειρό μου ήταν να παίξω επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, αυτό ήθελα. Αλλά μου συνέβησαν πολλά».

Ο Σωτήρης Λεγάτος θαυμάζει τον Sergio Ramos και αναγνωρίζει όλους όσοι τον στήριξαν: «Πρώτα απ' όλα έχω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην οικογένεια μου που ήταν δίπλα μου σε ότι χρειαζόμουν, αλλά και στους φίλους μου. Και φυσικά σε κάποιους προπονητές μου που πίστεψαν σε εμένα!».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech