Ο πρωταθλητής του 1950 ΝΟΠ στο λιμάνι της Ναυπάκτου

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία, με την ομάδα πόλο του ΝΟΠ της δεκαετίας του 50 έχει αναρτηθεί στην διεθνή σελίδα του www.WaterPoloLegends, που ακολουθείται από σχεδόν 18.000 άτομα, φανατικούς εραστές του πόλο σε όλο τον κόσμο.

Υπεύθυνος συντονιστής της σελίδας αυτής είναι, με την ιδιότητα του ως ξεχωριστός ερευνητής της ιστορίας του παγκόσμιου πόλο, ο Γίαννης Γιαννουρής. (Φωτογραφία: ευγενική χορηγία της κ. Μυρτώ Παλούμπη)

Η φωτογραφία είναι από αγώνα επίδειξης υδατοσφαίρισης στο παλιό λιμάνι της Ναυπάκτου, κάτι που συστηματικά έκανε η διοίκηση του Ομίλου τα καλοκαίρια μέχρι και στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Στην εικόνα ξεχωρίζει στο μέσον έχοντας σηκωθεί από το νερό έως τα γόνατα, ο σπουδαίος τερματοφύλακας του ΝΟΠ Μίμης Παλούμπης. Ο Μίμης Παλούμπης ήταν μέλος της ομάδας του ΝΟΠ που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου το 1950, και διαδέχθηκε κάτω από τα τέρματα τον μοναδικό Γιάγκο Διλερνια, που κυρίαρχησε για δύο σχεδόν δεκαετίες στο ελληνικό πόλο. Τον Μίμη Παλούμπη διαδέχθηκε στα μέσα της δεκαετίας του πενήντα ο Ντένης Γκανασούλης.

Υποστήριξη: SilkTech