Ο προπονητής Μάριος Καπερώνης

Κυριακή, Μάρτιος 18, 2018 - 11:49μμ

Ο Μάριος Καπερώνης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους πυγμάχους που έχει αναδείξει ο ελληνικός αθλητισμός, ο οποίος με την αγωνιστική του ικανότητα πάνω στο ρινγκ κατάφερε να φτάσει σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων, όπου αγωνίστηκε το 2004 στην Αθήνα.

Ο προπονητής πλέον της Άμυνας Πατρών προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους πυγμάχους του. Το εξαιρετικό στην περίπτωση του Καπερώνη είναι ότι σε κάθε αγώνα των αθλητών και αθλητριών του δείχνει μία "φρεσκάδα" στη γωνία της ομάδας του πανηγυρίζοντας με έντονο τρόπο τις επιτυχίες των αθλητών του, καθώς αντιδρά το ίδιο έντονα, αλλά πάντα μέσα σε αθλητικό πλαίσιο σε πιθανές αδικίες.

Σαν αθλητής ο Μάριος Καπερώνης έχει ξεκινήσει από την ΕΑΠ, ο οποίος το 1998 πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα , ενώ παρέμεινε αήττητος μέχρι και το 2004. Στη συνέχεια έμεινε εκτός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και επέστρεψε στο ρινγκ το 2011 στα "Χρυσά γάντια", τα οποία και κέρδισε κλείνοντας μια σπουδαία γεμάτη συγκινήσεις αθλητική καριέρα.

Αυτό ήταν και αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, στο οποίο χαρακτηριστική ήταν η σκηνή που άφησε τα γάντια του στο κέντρο του ρινγκ κερδίζοντας για τελευταία φορά σαν αθλητής το χειροκρότημα των φιλάθλων.

Τότε ξεκίνησε να βλέπει από άλλη οπτική το ρινγκ, αυτή της γωνίας, όπου την ίδια χρονιά ξεκίνησε τα πρώτα προπονητικά του βήματα στην ΕΑΠ, ενώ λίγο αργότερα ίδρυσε την Άμυνα, της οποίας ηγείται τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάριος Καπερώνης φορώντας το εθνόσημο συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπου αποκλείστηκε από την φάση των "16" από τον αργυρό Ολυμπιονίκη στη συνέχεια Αμίρ Καν.

Αμαλία Λαλιώτη

Ετικέτες

Υποστήριξη: SilkTech