Ο πιο ...γλυκός μπασκετμπολίστας της Παναχαϊκής

Παρασκευή, Ιανουάριος 4, 2019 - 12:31μμ

Είναι από τους πιο μικρούς της ομάδας μπάσκετ της Παναχαϊκής, μα και από τους πιο ταλαντούχους. Ο λόγος για τον Νίκο Καραμπέτσο, σχεδόν 18 ετών, πόιντ - γκαρντ της ομάδας.

Αν και μαθητής της Γ' Λυκείου δεν χάνει προπόνηση ή αγώνα των κοκκινόμαυρων, στους οποίους είναι βασικό στέλεχος, πρώτο - μπόι, άλλωστε, 1.90μ.
Είναι έξι χρόνια στην Παναχαϊκή εκεί, ξεκίνησε μπάσκετ, εκεί συνεχίζει, και με την Παναχαϊκή έχει σαν στόχο να «το πάει» όπου φτάσει. «Δεν είναι χόμπι το μπάσκετ για μένα», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή την περίοδο προέχει το σχολείο, ο ίδιος έχει στόχο να σπουδάσει ζαχαροπλαστική ή και μαγειρική, να συνεχίζει δηλαδή την οικογενειακή παράδοση του πατέρα του, Παναγιώτη Καραμπέτσου, και του αδελφού του Αντώνη («Βιενουά»).
Τόσο ο πατέρας του, παλιά δόξα της Παναχαϊκής, όσο και ο αδελφός του Αντώνης, στέφθηκαν πρωταθλητές με την Παναχαϊκή πάνω στο ρινγκ. Ο ίδιος όμως δεν έγινε πυγμάχος.

«Ίσως λόγω ύψους. Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη εξήγηση. Πυγμαχία και μπάσκετ είναι για μένα στο ίδιο τσουβάλι. Στον ελεύθερο χρόνο μου γυμνάζομαι σπίτι με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου».

Φυσικά έχει δει τον αδελφό του αγωνιζόμενο, αλλά όχι και τον πατέρα του, παρά μόνο από φωτογραφίες. «Ήταν πολύ αθλητικός τύπος, γυμνασμένος αναλογικά σε όλο του το σώμα, κι αυτό τον έκανε να ξεχωρίζει.

Όσο για τα ινδάλματά του; Στο μπάσκετ είναι ο πλέι - μέικερ της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Ράσελ Γουέστμπρουκ, στο ποδόσφαιρο ο Λιονέλ Μέσι και στην πυγμαχία, ο Μοχάμεντ Αλι.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech