Ο ΝΟΠ των πολλών τίτλων

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης ήταν ένας από τους στυλοβάτες του ΝΟΠ για πολλές δεκαετίες. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα του από την ΕΑΠ, ως αθλητής μπάσκετ, μικρό παιδί ήταν.

Και λίγο αργότερα μεταπήδησε και αυτός στον ΝΟΠ ή καλύτερα συνέχισε εκ παραλλήλου και στον ΝΟΠ. Ηταν από τους λίγους που δεν έπαιξε στην Παναχαϊκή, από την οποία θυμίζουμε έφυγε ο Επαμεινώνδας Πετραλιάς για να ιδρυθεί ο ΝΟΠ.

Ο Γεωργιάδης πήγε στον ΝΟΠ το 1932, τρία χρόνια μετά την ίδρυσή του, μαζί με Γεωργακόπουλο, Καθρέπτα, Τασόπουλους. Αγωνιζόταν και ως κολυμβητής αλλά και ως πολίστας, όπου διέπρεψε και χάρηκε τις μεγαλύτερες διακρίσεις του, μαζί και οι Μπάμπης Αντωνακόπουλος, Νιόνιος Μητρόπουλος. Θυμίζουμε τρία χρόνια μετά, το 1935 ο ΝΟΠ στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας. Η αθλητική του καριέρα ολοκληρώθηκε με το τέλος της δεκαετίας του '40.

Παρέμεινε στον ΝΟΠ ως παράγων, μέλος πολλών διοικήσεων, ως πρόεδρος, αντιπρόεδρος αλλά και γενικός γραμματέας. Ηταν μόνιμα μέσα στο γίγνεσθαι του ΝΟΠ.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Aπό την κορυφή προς τα κάτω: Διλέρνιας, Μητρόπουλος, Καθρέπτας (ο πατέρας του προέδρου του ΝΟΠ, Πέτρου), Γεωργακόπουλος, Αντωνακόπουλος, Γεωργιάδης Τασσόπουλος. Φουρνιά - θρύλοι του πατραϊκού αθλητισμού

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech