Ο Νίκος Ηλιόπουλος γεννημένος για τα σύνθετα

Τετάρτη, Ιανουάριος 2, 2019 - 10:04μμ

Ο πατρινός πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Νίκος Ηλιόπουλος, μίλησε για  τη χρονιά που πέρασε και τους στόχους του για το 2019:

"Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για εμένα. Γύρισα ξανά στο σύνθετο ύστερα από το 2015 που αγωνίστηκα στο σύνθετο ατομικό και στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς. Προσπάθησα να προσαρμοστώ, ήταν αρκετά δύσκολο, ήταν μια χρονιά που ήταν μια μεγάλη δοκιμή για εμένα μιας και δοκίμασα καινούργια πράγματα και στοιχεία στα όργανα και ο αγώνας μου στους Μεσογειακούς απέδειξε πως είμαι σε καλό επίπεδο. Το 2019 θα συνεχίσω το σύνθετο ατομικό και αν όλα πάνε καλά και είμαι στην ομάδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα δοκιμάσω πάλι το σύνθετο με στόχο να μπω στον τελικό. Στα Γκραν Πρι που δίνουν και αυτά πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο εκεί θα δοκιμάσω ως σπεσιαλίστας είτε στο δίζυγο, είτε στο μονόζυγο να καταφέρω κάτι και μετά αν όλα πάνε καλά θα προσπαθήσω να είμαι πάλι στην ομάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ως συνθετάς κι εκεί, με σκοπό να μπορέσω να πάρω κι από εκεί την πρόκριση για το Τόκιο."

Πώς βλέπει το 2018 για τον εαυτό του ο Νίκος Ηλιόπουλος; "Η χρονιά που πέρασε μου έμαθε πάρα πολλά. Μου έμαθε τι ακριβώς είμαι, τι ακριβώς πρέπει να αλλάξω και να φτιάξω, ώστε να καταφέρω να πετύχω το στόχο μου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήταν μια εκπαιδευτική χρονιά για εμένα. Η μετάβαση δεν είναι καθόλου εύκολη, αλλά το σύνθετο θεωρώ πως είναι το στοιχείο μου. Πιστεύω ότι είμαι γεννημένος για να κάνω σύνθετο! Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου απόλυτα ως σπεσιαλίστα, όπως είναι ο Λευτέρης (σ.σ. Πετρούνιας). Αυτό μου αρέσει. Είναι στρατηγικό και πιστεύω πως εκεί μπορώ να καταφέρω κάτι."

Πόσο δύσκολη είναι όμως η προπόνηση που πρέπει να κάνει ο αθλητής μας; "Είναι αρκετά πιο δύσκολη, γιατί είναι πολύ απαιτητική. Το κάθε όργανο έχει την ιδιαιτερότητά του και το κάθε όργανο απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο και αφοσίωση έτσι ώστε να πραγματοποιήσεις διαφορετικές ασκήσεις σε διάφορα όργανα. Από τον αριθμό και μόνο (σ.σ. των οργάνων) καταλαβαίνει κάποιος πόση προπόνηση και προετοιμασία χρειάζεται."

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech