Ο Νίκος Χριστόπουλος, το βόλεϊ, η συλλογή τίτλων και η Εθνική

Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019 - 9:50πμ

Είναι από τα πιο λαμπρά νέα ταλέντα του Πατρινού βόλεϊ. Ο Νίκος Χριστόπουλος δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα διαφορετικό από βολεϊμπολίστας και μάλιστα πρωταγωνιστής.

Ο 16χρονος πασαδόρος είναι γιος του Πατρινού επιτυχημένου προπονητή, Γιώργου Χριστόπουλου και έχει ήδη πετύχει πολλά στην Ολυμπιάδα, τον Απόλλωνα και την Εθνική, βάζοντας παρακαταθήκη για το μέλλον.

Who is Who

Όνομα: Νίκος Χριστόπουλος

Ημ. Γέννησης: 3/6/2003

Θέση: Πασαδόρος

Ομάδα: Απόλλωνας

Διακρίσεις

Με την Ολυμπιάδα: 2η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων.

Με Απόλλων Πατρών: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων,  Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων,  άνοδος στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών.

Εθνική παμπαίδων: 3η θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα,  πρόκριση στα τελικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17.

Στην αρχή έπαιζε ποδόσφαιρο, αλλά το αίμα νερό δεν γίνεται και το βόλεϊ τον κέρδισε.

«Η αλήθεια είναι ότι το μικρόβιο το είχα κολλήσει από μικρός λόγω του πατέρα μου και γιατί συνεχώς βρισκόμουν μέσα στο γήπεδο. Όμως ποτέ δεν είχα σκεφτεί να παίξω και όπως όλα τα αγόρια νομίζω έπαιζα ποδόσφαιρο για αρκετά χρόνια στην ομάδα του Πανιωνίου Αχιλλέα.

Το 2015 είπα να δοκιμάσω και έκανα την αρχή με την ομάδα της Ολυμπιάδας όπου και κατακτήσαμε τη δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων. Για έναν χρόνο έκανα και τα δύο αθλήματα και την επόμενη χρονιά σταμάτησα το ποδόσφαιρο και αφοσιώθηκα στο βόλεϊ», δήλωσε ο νεαρός άσος χαρακτηριστικά στο sportin.gr και συνέχισε:

«Τώρα μπροστά έχουμε ένα βαλκανικό και ένα πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα που είναι πολύ σημαντικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε περήφανη την πατρίδα μας για ακόμη μια φορά».

Ο Νίκος μετά τις επιτυχίες του με τα παιδικά τμήματα Ολυμπιάδας και Απόλλωνα, κλήθηκε στην Εθνική όπου αποτελεί βασικό «γρανάζι στη μηχανή» της, ενώ μονιμοποιήθηκε και στην ανδρική ομάδα του Απόλλωνα έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεανική φουρνιά που έφερε την άνοδο στις Εθνικές κατηγορίες.

Την επόμενη χρονιά όμως θα αποχωρήσει από την Πάτρα.

«Τη νέα χρονιά,  το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρίσκομαι στην Αθήνα και όχι στην Πάτρα, αφού θα έχω τη χαρά να είμαι μέλος της σχολής Μωραΐτη.

Όλα νομίζω συνδυάζονται αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα. Οι στόχοι μου είναι αρκετά υψηλοί και στο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Χριστόπουλος μένοντας ταπεινός και πιστός στους στόχους του.

Υποστήριξη: SilkTech