Ο Νίκος Φραμπίτσης και η άρση βαρών

Παρασκευή, Φεβρουάριος 9, 2018 - 3:56μμ

Στα 17 του χρόνια έχει προλάβει να κρεμάσει έξι μετάλλια πανελληνίων πρωταθλημάτων στο στήθος του, δείγμα του ταλέντου του και της προσπάθειας που κάνει για να βελτιώνεται καθημερινά.
Ο λόγος για τον Νίκο Φραμπίτση, πρωταθλητή της άρσης βαρών στον Πέλοπα, με τον οποίο, όποτε του «επιτρέπουν» οι υποχρεώσεις του στην άρση βαρών, αγωνίζεται και στον στίβο, στα ριπτικά αγωνίσματα.
Πριν απ' όλα είναι μαθητής της Γ' τάξης Λυκείου, στο 4ο ΕΠΑΛ με κατεύθυνση ναυτικός, μηχανικός πλοίων. Πάντα του άρεσαν τα ταξίδια, να (ξε)φεύγει, αν όλα πάνε καλά θα τον δούμε σύντομα σε κάποιο καράβι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, σε ό,τι αφορά την άρση βαρών, θα το «τερματίσει». Θέλει να πάει σε μια Ολυμπιάδα, όπως και το ίνδαλμά του, ο Κάχι Καχιασβίλι. «Οσο πάει, όσο πιο μακριά μπορώ», είπε για τους στόχους του.
Eίναι πολλά αυτά που τον προσελκύουν στην άρση βαρών. Από κείνη την πρώτη προπόνηση, όταν πήγε με τον πατέρα του Βαγγέλη, επίσης αρσιβαρίστα στον Πέλοπα. «Εκανα ότι έκανα, υπήρχε άγχος ίσως και φόβος στην αρχή, όμως φεύγοντας άκουσα την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά. Αυτό ήταν. Ηξερα τι θα γίνει στη συνέχεια, με κέρδισε η άρση βαρών!».
Αγαπάει αυτό που κάνει, του αρέσει το κλίμα στην ομάδα και έχει στόχους για φέτος να επαναλάβει τις διακρίσεις του στα πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων (η προκριματική φάση ξεκινά στις 18/2), νέων και ανδρών.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech